אוכל
אוכל

פאי תאנים ופקאנים

בצק פריך ומתוק במילוי שמנתי עם פקאנים ותאנים - לפאי מקורי ומפנק

|מאסטר שף| פורסם10:18
המנה של מוריה 2 (תמונת AVI: מאסטר שף)
תמונת AVI: מאסטר שף
Rating:4.329reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • חד ורבע כוס קמח לבן

  • 100גרם חמאה
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים

למילוי

  • ביצים

  • שמנת (כמות שווה לכמות השמנת)
  • 6 פקאנים מסוכרים
  • 3 תאנים מסוכרים
  • חמאה

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:1מכניסים למעבד מזון את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח, הביצה והחלמונים. מעבדים עד לקבלת בצק. חשוב לא להפעיל את מעבד המזון לזמן ממושך כדי לא לפגוע בפריכות הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות. 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד שגודלו עולה על גודל התבנית. מעבירים לתבנית משומנת ומרפדים את התחתית והדפנות בבצק. מאחסנים במקרר עד לאפייה.

להכנת המילוי:

3מטגנים קלות את התאנים והפקאנים בחמאה.

4מערבבים את השמנת והביצים.

5מסדרים את הבצק על תבנית פאי קטנה.

6מניחים יפה את הפקאנים ואת התאנים.

7מוספים את התערובת של השמנת והביצים לפאי ומכניסים לתנור.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il