אוכל
אוכל

מתכון: תבשיל כבש ואנטריקוט עטוף בבצק

מתחת לשכבת הבצק הפריכה הזו מתחבא תבשיל גאוני של אנטריקוט וצלעות כבש. אם גם אתם התלהבתם כמונו מהמתכון של יהודה ממאסטר שף, הנה המתכון השלם

|מאסטר שף| פורסם16:53
תבשיל בשר כבש ואנטריקוט מכוסה בצק (צילום: בני גם זו לטובה, מאסטר שף)
צילום: בני גם זו לטובה, מאסטר שף
Rating:4.9185reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לתבשיל:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 200 גרם אנטריקוט חתוך לקוביות
  • 200 גרם פילה כבש חתוך לקוביות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית זרעי כמון
  • 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • חצי לימון
  • כף שמן פשתן בוכרי
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 4 צלעות כבש
  • 50 גרם שומן כבש

לגצק:

  • 500 גרם קמח
  • 50 גרם זרעי כמון
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • אחת וחצי כוסות מים

להגשה:

  • 2 בצלים פרוסים לפרוסות עבות

אופן ההכנה:

1בסיר לחץ מחממים את שמן הזית ומטגנים בו בצל קצוץ ושום.

2מוסיפים אנטריקוט ופילה כבש. ומטגנים 2-3 דקות.

3מוסיפים מים חמים עד לכיסוי. מוסיפים מלח, זרעי כמון, עגבניות קלופות, שמן פשתן וחצי לימון.

4במקביל מחממים את שמן הקנולה במחבת ומטגנים את שומן הכבש וצלעות הכבש עד שהם משחימים. מוסיפים אותם לסיר לחץ ומבשלים כ-45 דקות.

5מחממים תנור ל-220 מעלות.

6מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, זרעי הכמון, הסוכר, המלח והמים ולשים לבצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.

7מסדרים את תבשיל הבשר בשתי צלחות אישיות. מניחים בכל מחבת צלע עם העצם פונה החוצה.

8מסדרים מעל כל מחבת פרוסות בצל ומכסים בבצק כשהעצם של הצלע בולטת החוצה.

9אופים בתנור כ-6-7 דקות, עד שהבצק משחים מעט. מגישים מיד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il