אוכל
אוכל

סלט פסטה קר עם קישואים מוחמצים

מנה מפתיעה וקלילה שמשלבת שני סוגי קישואים, פסטה וירקות לכדי חגיגת טריות מלאת טעמים

|מאסטר שף| פורסם22:43
סלט פסטה קר עם קישואים מוחמצים (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת 12
Rating:520reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפסטה:

  • שלושת רבעי כוס קמח לבן
  • 1 ביצה
  • כף שמן זית
  • חצי כפית מלח

לסלט:

  • 3 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות מירין
  • זוקיני אחד גדול (או שניים קטנים), מגולף לרצועות בקולפן
  • קישוא בינוני חתוך לרצועות
  • אנשובי
  • 2 צנוניות, פרוסות דק
  • בצל סגול קטן, חתוך לרצועות דקות
  • פלפל ירוק חריף
  • חתיכה קטנה של גבינת המאירי או כל גבינת פטה טובה
  • עלים מצרור כוסברה
  • עלים מצרור נענע
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הפסטה: יוצרים גבעת קמח על משטח עבודה ויוצרים בה גומה עמוקה.

2שוברים את הביצה אל הגומה, מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים בעזרת מזלג את הביצה. ממשיכים לערבב באיטיות את הנוזלים עם עוד קמח, וכשמרבית הקמח והביצה מאוחדים לשים את הבלילה 3-4 דקות עד שנוצר כדור מגובש ויציב. משמנים אותו מעט בשמן זית, לשים עוד קצת, עוטפים בנייר נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

3אחרי הקירור מעבירים את הבצק במכונת פסטה ויוצרים 4-3 דפי פסטה רחבים. מבשלים במים רותחים ומומלחים למשך דקה וחצי בדיוק.

4לאחר הבישול נותנים לפסטה להתקרר מעט ועוטפים אותה במעט שמן משימורי האנשובי ושמן זית.

5בקערה מערבבים מירין וחומץ אורז. מוסיפים פנימה את רצועות הזוקיני ודואגים שיהיו עטופות היטב בתחמיץ.

6בינתיים צורבים על מחבת לוהטת ללא שמן את רצועות הקישוא עד לחריכה ומניחים בצד שיתקררו.

7מרכיבים: בקערת ההגשה מערבבים את הקישואים והזוקיני, מפזרים מעל חתיכות אנשובי, פרוסות צנונית, בצל סגול, פלפל חריף, פירורי גבינה, עלי כוסברה ונענע. מתבלים במלח ופלפל, מטפטפים מעל הכל מעט שמן זית ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il