
המצרכים :ללחם שטוח:
לרוטב עגבניות:
סלט פלפלים שרופים:
לדג:
ליוגורט כוסברה:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר את כל המרכיבים ללחם ולשים 10 דקות. מניחים להתפחה 40 דקות במקום חמים. מעצבים רצועות דקות ומניחים להתפחה רבע שעה. אופים ב-200 מעלות עד הזהבה. 2מכינים רוטב עגבניות: בסיר בינוני עמוק מטגנים בשמן הזית את העגבניות והשום כ-5 דקות. מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. 3מוסיפים ציר או מים ומבשלים 20 דקות על אש בינונית, עד שהצבע נעשה עז. מתבלים במלח ופלפל, וטוחנים במעבד מזון 5 דקות רצוף. מסננים ושומרים בצד. 4סלט פלפלים: שורפים את הפלפלים באש גלויה, ומעבירים לקערה מכוסה בניילון נצמד. מקררים מעט, מקלפים, מוציאים את העוקץ והגרעינים וחותכים לרצועות דקות. מחממים שמן זית במחבת קטנה, מוסיפים את השום ורצועות הפלפלים, ממליחים ומבשלים מעט, עד להתרככות השום והפלפלים. 5ממליחים את הדג ומניחים ל-15 דקות. מקמחים בקמח טפיוקה ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה. מוציאים מהשמן למסננת וממליחים מעט. 6מערבבים את כל חומרי הרוטב, טועמים וממליחים במידת הצורך. 7מרכיבים את המנה: מחממים את הרוטב ושמים אותו בתחתית צלחת מעט עמוקה. מעל, במרכז הצלחת, מסדרים גבעה קטנה של סלט הפלפלים, מעליו ערמה גבוהה של קוביות דג. בצד הצלחת מניחים תלולית קטנה של יוגורט כוסברה. מגישים עם לחם שטוח בצד. מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |