אוכל
אוכל

קוביות מוסר על סלט פלפלים ברוטב עגבניות חריף

גרסה מפורקת של דג צפון אפריקאי, שבה הדג מטוגן והפלפלים של הרוטב עשויים כסלט נפרד

|מאסטר שף| פורסם22:48
קוביות מוסר איתיאלה (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:3.312reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ללחם שטוח:

  • 450 גרם קמח
  • 50 גרם קמח פולנטה
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • חצי כוס שמן זית
  • כף מלח

לרוטב עגבניות:

  • 6 עגבניות מתוקות ובשלות, חתוכות לקוביות גדולות
  • רבע כוס שמן זית
  • 5 שיני שום מקולפות ופרוסות
  • פלפל סודני יבש
  • פלפל אדום חריף
  • חצי כוס ציר דגים או מים
  • מלח פלפל

סלט פלפלים שרופים:

  • 2 פלפל שושקה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח, פלפל
  • שמן זית

לדג:

  • נתח גדול של פילה מוסר עבה בלי עור, חתוך לקוביות גדולות
  • קמח טפיוקה
  • מלח דק
  • שמן לטיגון

ליוגורט כוסברה:

  • רבע כוס יוגורט כבשים
  • שן שום כתושה
  • חצי פלפל חריף קצוץ
  • כף מיץ לימון
  • כף שמן זית
  • חופן גדוש כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת המיקסר את כל המרכיבים ללחם ולשים 10 דקות. מניחים להתפחה 40 דקות במקום חמים. מעצבים רצועות דקות ומניחים להתפחה רבע שעה. אופים ב-200 מעלות עד הזהבה.

2מכינים רוטב עגבניות: בסיר בינוני עמוק מטגנים בשמן הזית את העגבניות והשום כ-5 דקות. מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.

3מוסיפים ציר או מים ומבשלים 20 דקות על אש בינונית, עד שהצבע נעשה עז. מתבלים במלח ופלפל, וטוחנים במעבד מזון 5 דקות רצוף. מסננים ושומרים בצד.

4סלט פלפלים: שורפים את הפלפלים באש גלויה, ומעבירים לקערה מכוסה בניילון נצמד. מקררים מעט, מקלפים, מוציאים את העוקץ והגרעינים וחותכים לרצועות דקות. מחממים שמן זית במחבת קטנה, מוסיפים את השום ורצועות הפלפלים, ממליחים ומבשלים מעט, עד להתרככות השום והפלפלים.

5ממליחים את הדג ומניחים ל-15 דקות. מקמחים בקמח טפיוקה ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה. מוציאים מהשמן למסננת וממליחים מעט.

6מערבבים את כל חומרי הרוטב, טועמים וממליחים במידת הצורך.

7מרכיבים את המנה: מחממים את הרוטב ושמים אותו בתחתית צלחת מעט עמוקה. מעל, במרכז הצלחת, מסדרים גבעה קטנה של סלט הפלפלים, מעליו ערמה גבוהה של קוביות דג. בצד הצלחת מניחים תלולית קטנה של יוגורט כוסברה. מגישים עם לחם שטוח בצד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il