אוכל
אוכל

דלעת ערמונים ממולאת פונדו גבינות וארטישוק ירושלמי

פונדו גבינות עשיר וסמיך בתוך דלעת ערמונים צלויה, ועיגולי בצק פריכים ומטוגנים שמחביאים קממבר, או בקיצור: ד"ש מהניינטיז, עם טוויסט של עכשיו

|מאסטר שף| פורסם23:00
דלעת ערמונים - אסף דיי (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.820reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4 דלעת ערמונים
  • שמן זית
  • מלח

לפונדו:

  • חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 4 בצלי שאלוט קצוצים
  • 50 גרם חמאה
  • 2 חבילות מוצרלה פרסקה
  • חצי חבילת קשקבל
  • 200 מ״ל שמנת לבישול
  • תימין
  • מלח, פלפל

לכדורי בצק וגבינה:

  • 2 כוסות קמח
  • כוס וחצי יוגורט
  • מעט מלח
  • חריץ קממבר נקי מהחלקים הקשים, חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

המתכונים הכי טובים לשבועות

1חותכים את הראש של הדלועים, מוציאים את הגרעינים ומנקים. מורחים בשמן זית, ממליחים, עוטפים בנייר כסף ומכנסים לתנור לגריל לחצי שעה עד שמתרככות.

2מבשלים ארטישוק ירושלמי בסיר עם מים רותחים עד שמתרכך.

3בסיר נוסף מטגנים שאלוט בחמאה עד להזהבה, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי שהתרכך, מוצרלה וקשקבל. מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים במלח, פלפל ותימין וטוחנים בבלנדר סטיק למשחה חלקה.

4טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל עד שמסמיך.

5מערבבים בקערה קמח יוגורט ומלח, ולשים לבצק רטוב. עוטפים בבצק קוביית קממבר (כמו קובה) מצפים ומטגנים בשמן עמוק – הכדורם צריכים להיות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

6מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, יוצקים לתוכה את קרם הארטישוק והגבינות ומגישים לצד כדורי הבצק.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il