
סטייק פריים ריב עם תפוחי אדמה, גזרים ופודינג יורקשיירארוחה נהדרת לכל קרניבור: סטייק פריים ריב עסיסי מטוגן, עם רוטב יין, תפוחי אדמה פריכים במיוחד ומאפינס בריטיים קטנים בצד. זה נשמע לכם פשוט, אבל זו המנה שהעלתה את סיון מ"מאסטר שף" לשלב הבאסיון עמר|מאסטר שף| פורסם04/01/1809:40 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (2 מנות):לסטייק
לתפוחי האדמה:
לרוטב:
לגזרים:
לפודינג:
אופן ההכנה:1מורחים את הנתח בשמן זית ומעסים אותו עם מעט מלח, פלפל, מרווה ותימין. מניחים בצד. 2מרתיחים מים בסיר גדול. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך. מסננים. 3מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד שהן פריכות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 4במקביל מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן את היין, עלי הדפנה, מיץ הלימון, הפלפל החריף והאגס, עד שהאגס מתרכך. מתבלים במלח ופלפל, מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים הכל במעבד מזון לרוטב חלק. 5מחממים תנור ל-200 מעלות. מקלפים את הגזרים ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור עד שהם מתרככים ומזהיבים. 6מכינים את הפודינג יורקשייר: מערבבים בקערה את הקמח, השמנת, הביצה, מלח ופלפל ומעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת. אופים 15-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים. 7כשהכל מוכן מחממים מחבת עד שהיא לוהטת וצורבים את הסטייק המתובל להשחמה משני הצדדים. מעבירים אותו לתנור החם לצלייה של 10 דקות ומגישים עם תפוחי האדמה, הגזרים, הרוטב והמאפינס. תפוחי האדמה לטיגון מגיעים בשקית אדומה. הם בעלי מרקם יבש ומוצק וזאת בשל העובדה שאין בהם כמות גדולה של מים. בנוסף הם אינם מתפוררים, מה שהופך אותם למתאימים לטיגון. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |