
המצרכים (2 מנות):
למעורב:
לסלט כרוב:
אופן ההכנה:1סוחטים את הלימון מעל רצועות הכרוב ופרוסות הבצל. משרים 10 דקות ואז סוחטים היטב כדי להיפטר מנוזלים עודפים. מוסיפים את העשבים הקצוצים והפלפל החריף ואז מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 2מניחים חזה אווז , צד העור למטה, על מחבת רחבה קרה. מעבירים לאש בינונית ומטגנים כ-15 דקות עד ששכבת השומן נמסה והפכה קריספית. 3מעבירים חלק מהשומן המומס למחבת נפרדת, ובה קולים את פרוסות החצילים 2-3 דקות מכל צד, עד ריכוך. במחבת עם חזה האווז שמים את הבצל הסגול הפרוס ושיני השום שלמות ומטגנים בשומן שניגר 5-6 דקות, עד שהשיניים רכות והבצל שקוף. 4כאשר החזה מוכן הופכים אותו לצריבה על הצד השני כדקה ומוציאים לנוח על קרש חיתוך. 5מכניסים לאותה מחבת את כבדי העוף ומעט מלח ופלפל ומטגנים ביחד עם השום והבצל עד שמוכנים. מוציאים את כל תוכן המחבת. פורסים את חזה האווז ולאחר מכן קוצצים דק. 6קוצצים כבד עוף ומערבבים יחד עם החזה אווז בקערה. 7מועכים במזלג את שיני השום ומערבבים פנימה יחד עם הבצל. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 8הרכבת המנה: מעל כל חצי פיתה מניחים פרוסות חציל. עליהם את הבשר (במידה ונשארו מיצים מהמחבת ניתן להוסיף בשלב זה). מעל מניחים סלט. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |