אוכל
אוכל

מופלטה במילוי צלעות טלה ופירות יבשים

מופלטה ממולאת בתערובת בשר בקר וטלה עם פירות יבשים, אגוזים, ערמונים ויין אדום

|מאסטר שף| פורסם21:12
מופלטה בשר טלה (תמונת AVI: mako)
Rating:3.918reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים :

למופלטה:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כפית מלח
  • 600 מ"ל מים

למילוי:

  • צלעות טלה
  • טי-בון
  • משמש
  • תאנים
  • תמרים
  • ערמונים
  • אגוזי לוז
  • מלח ופלפל
  • כמון
  • קינמון
  • בצל סגול
  • 3/4 בקבוק יין אדום
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את המופלטה: מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג, מניחים אותם בקערה משומנת ונותנים להם לנוח חצי שעה.

2מרטיבים את הידיים בשמן, לוקחים כדור ומתחילים לפתוח את הבצק. מניחים במחבת חמה. כשהצד הראשון מוכן הופכים, ומעל מניחים מופלטה נוספת. עושים מגדל של כ-8-10 יחידות, מוציאים ושמים שוב עוד כמות עד שכל הבצק נגמר.

3המלית: טוחנים את צלעות הטלה והטי-בון. קוצצים את הפירות היבשים ואגוזי הלוז. מערבבים עם הבשר הטחון, מתבלים במלח, פלפל, כמון וקינמון ומטגנים את כל התערובת.

4מטגנים בסיר את הבצל הסגול. מוסיפים 3/4 בקבוק יין אדום וחצי כוס סוכר, ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם.

5ההרכבה: מניחים על המופלטה את המילוי, מזלפים מעט מהיין והבצל ומגלגלים כמו אגרול. מברישים בשמן ומכניסים לתנור ל 7 דקות של אפייה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il