אוכל
אוכל

קרם ברולה

מתכון קל ופשוט לקינוח צרפתי שכבר הפך לקלאסיקה: קרם ברולה עם סוכר שרוף מלמעלה וניחוח נהדר כמו שרק מקל וניל (כולל הגרגירים, כן?) יכול לתת. הייתם מאמינים שמדובר בחצי שעה של עבודה?

|מאסטר שף| פורסם11:44
קרם ברולה של אלי (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
Rating:4.734reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 מקל וניל
  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • גרידת לימון
  • 6 חלמונים
  • 60 גרם סוכר
  • סוכר לבן או חום

אופן ההכנה:

1חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים בעזרת סכין את הגרגירים.

2מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם הווניל (גם המקל וגם הגרגירים שהוצאו ממנו), מוסיפים את גרידת הלימון ומביאים לרתיחה.

3טורפים בקערה את החלמונים והסוכר.

4כשסיר השמנת מבעבע, מעבירים מעט מן הנוזל החם לקערת החלמונים הטרופים עם הסוכר, בזרם אטי מאוד ותוך כדי טריפה. עושים השוואת טמפרטורות ואז מעבירים את החלמונים לסיר השמנת ומערבבים היטב.

5מסננים ומוזגים לקעריות קטנות.

6מניחים את הקעריות בתוך תבנית מלאה במים רותחים.

7אופים בתנור שחומם ל-120 מעלות כ-40 דקות, מוציאים ומעבירים למקרר.

8לפני ההגשה מפזרים בכל כלי מעט סוכר לבן או חום, ושורפים עם ברנר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il