
המצרכים :סמבל (מרקחת צ'ילי אינדונזית):
גלילות חצילים:
רוטב עגבניות וסמבל:
לטוויל:
אופן ההכנה:1מחממים את השמן בסיר קטן, מוסיפים את השאלוט ומטגנים עד כדי שקיפות. 2מכניסים את הפלפלים, השום, הג'ינג'ר והסויה למעבד מזון וטוחנים עד שנוצר מרקם של סחוג. 3מוסיפים את תערובת הפלפלים לסיר עם השאלוט, ומוסיפים את החומץ ואת עלי הכפיר ליים ומערבבים עד כדי צמצום הנוזלים. 4מנמיכים את הלהבה ומבשלים כמה דקות עד שמתקבל מרקם ריבתי ומזוגג. 5מקלפים את החציל ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה משומן, משמנים מעט את פרוסות החציל משני הצדדים ממליחים ומפלפלים. אופים ב-200 מעלות כ-15 דקות או עד להזהבה. בסיום מוציאים מהתנור ומקררים. 6מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן רגיל ומוסיפים שום, בצלי שאלוט וג'ינג'ר ומטגנים קלות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים סמבל, כוסברה טחונה, ממליחים ומתקנים תיבול. 7חורצים את העגבניות ושולקים במים חמים כמה דקות, מקלפים ומרסקים למחית. 8מחממים מחבת עם שמן זית וחמאה, מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את מחית העגבניות, מערבבים ומוסיפים את הסמבל. טועמים, ואם יש צורך מתבלים בקורט מלח. מבשלים מעט ומסננים את הרוטב. 9ממלאים את גלילות החציל: מניחים מעט ממלית הבשר בקצה הצר יותר של הפרוסה ומגללים בעדינות לגלילה. 10מערבבים היטב את כל חומרי הטוויל מלבד הפרמזן. מחממים היטב מחבת טפלון קטנה. כשהמחבת חמה מאוד יוצקים מעט מהבלילה ומשטחים. כשמתחיל לקבל טקסטורה של תחרה זורים את הפרמזן. מוציאים בעדינות, יוצרים קימור ועוטפים בעדינות את גלילת החציל. חוזרים על הפעולה עם כל הגלילות. 11להגשה: מוזגים את הרוטב לצלחת הגשה, מניחים גלילת חציל וסמבל ומזליפים טיפות שמן זית ונגיעות סמבל מסביב. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |