אוכל
אוכל

שווארמה לוקוס על פיתה קראנץ'

הטוויסט הכי מדליק למנה הכי ישראלית שיש: שווארמה של דג לוקוס במחבת עם כמון, צ'ילי והרבה שום, מוגשת על פיתה קראנץ' שאופים לבד (ובקלי קלות!) עם רוטב טחינה עמבה ששווה לאמץ לחיים באופן כללי

|מאסטר שף| פורסם10:36
שווארמה לוקוס עם טחינה (צילום: דרור עינב, מאסטר שף)
צילום: דרור עינב, מאסטר שף
Rating:4.825reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לפיתה קראנץ':

  • 2 כוסות קמח
  • חצי כפית מלח
  • כף שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כוס וחצי מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית

לקונפי לוקוס:

  • 500 גרם לוקוס, חתוך על האדרה
  • שמן זית (הרבה)
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • צ'ילי חריף

לטחיה עמבה:

  • חצי כפית כורכום
  • כוס טחינה גולמית
  • רבע כוס עמבה
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה:

  • כוסברה קצוצה
  • לימון כבוש
  • צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1פיתה קראנץ': מערבבים את כל המרכיבים היבשים ויוצרים באמצע גומה בעזרת הידיים. מכניסים לגומה את המרכיבים הרטובים ולשים עד להיווצרות בצק אחיד, גמיש ונוח. ניתן להוסיף מים או שמן זית לפי הצורך.

2הלוקוס: מניחים את הדג בסיר ומכסים אותו בשמן זית. מבשלים על להבה בינונית עד שהדג רך ונפרד מהאדרה לגמרי.

3מעבירים את חתיכות הדג למחבת ומערבבים על להבה גבוהה למשך 2 דקות עם שום, כמון, מלח, פלפל, פפריקה וצ'ילי חריף לפי הטעם.

4ליצירת הפיתה, מכדררים כדור בגודל הרצוי מהבצק ומשטחים לפיתה שטוחה ככל האפשר. אופים את הפיתה ב-180 מעלות עד שהיא מזהיבה והבצק קראנצ'י.

5מערבבים בבלנדר את כל מרכיבי הטחינה עמבה.

6הרכבת המנה: מורחים כמות נכבדת של טחינה עמבה על הפיתה קראנץ' ומסדרים חתיכות של דג. מפזרים כוסברה, מעט לימון כבוש וצ'ילי חריף, ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il