
המצרכים (5 מנות):לטחול:
לציר:
לקובה ולמילוי החמאה:
למילוי הבשר
למרק היוגורט:
אופן ההכנה:1מכינים את הטחול: שוטפים אותו ומנגבים היטב. פותחים פתח קטן עם סכין חדה, עמוק, ממליחים ומפלפלים מבפנים. מערבבים את כל חומרי המילוי ודוחסים פנימה עד שהטחול הופך לכדור. סוגרים עם קיסם. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים בסיר מעט שמן זית וצורבים את הטחול מכל הכיוונים. מוסיפים מים לכיסוי ואת הפלפל הלבן, אגוז המוסקט וההל. מביאים לרתיחה. 3מכניסים את הסיר לתנור וכל כמה דקות מרטיבים את הטחול עם הרוטב והופכים אותו מדי פעם. אופים עד שהטחול רך ומוכן 4מכינים את הציר: ממיסים בסיר לחץ את החמאה ושמן הזית ומטגנים את השוק עד שהיא משחימה מעט. מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד דקה או שתיים. מכסים במים רותחים, מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים כשעה. פוצחים את הסיר, מסננים את הציר לקבלת ציר נקי ומחזירים לסיר. 5מכינים את הקובה: משרים בורגול במים רותחים כ-10 דקות. לאחר מכן טוחנים את הבורגול במטחנת בשר עם קצת בשר טחון עד שמתקבל בצק. 6מכינים את מילוי הבשר: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבשר והבצל עם כל התבלינים עד שהבשר משנה את צבעו. 7מכינים את מילוי החמאה: מערבבים את החמאה הרכה עם השום והנענע ומגלגלים לגליל. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שהגליל מתקשה. 8יוצרים מבצק הבורגול צורות של קובה. ממלאים חלק בתערובת הבשר וחלק בחתיכה קטנה מגליל החמאה המתובל. מביאים את הציר המסונן לרתיחה ומבשלים בו את הקובות עד שהן רכות. 8מגישים: מערבבים את היוגורט, הלבנה, השום, הקמח השמן והמלח עם 2 מצקות מהציר. מסדרים בצלחת את היוגורט ומעליו את הקובות והטחול. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |