אוכל
אוכל

כדורי ארנצ'יני סלק עם רוטב רוזה

כדורי ארנצ'יני עשויים מריזוטו סלק, פטריות וערמונים בטעם משגע וצבע משגע עוד יותר. ארנצ'יני עשירים, רכים מבפנים ופריכים מבחוץ, שנחים ברוטב רוזה עדין. אפשר להגיד על מנה שהיא גם יפה וגם אופה?

|מאסטר שף| פורסם11:34
דניאל ביטון – ארנצ'יני סלק (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.221reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לריזוטו והרוטב:

  • ציר ירקות (פירוט בהמשך)
  • כוס אורז לריזוטו
  • 2 סלקים
  • 1/2 1 כפיות שמן זית
  • חמאה
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 7 פטריות בינוניות
  • 8 ערמונים מבושלים
  • קופסה וחצי עגבניות משומרות (או טריות)
  • מעט סוכר
  • כף וחצי רסק עגבניות
  • גבינת פרמזן מגוררת
  • פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל
  • אורגנו
  • רבע כוס + 3 כפות שמנת
  • ביצים
  • קמח

לציר הירקות:

  • 2 בצלים, חתוכים לרבעים
  • 3 גזרים
  • סלרי – עלים ושורש
  • מלח גס
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים ציר: מכניסים את חומרי הציר לסיר עם מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, שעה וחצי.

2מבשלים את הסלקים במים (בנפרד מהציר) עד שהם מתרככים. טוחנים ומוסיפים להם רבע כוס ציר ירקות.

3חותכים בצל וכותשים שום. מטגנים אותם במחבת עם חמאה ושמן זית, עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים את הריזוטו, מערבבים עד שכל הגרגרים מכוסים בחמאה. אחרי דקה של ערבוב, מוסיפים חצי כוס של ציר, וממשיכים לערבב עד שהציר מתאדה.

4מערבבים כף מהסלק הטחון ומערבבים, מוסיפים קצת ציר וקצת סלק לסירוגין, תוך כדי ערבוב עד שהריזוטו מבושל לגמרי.

5טוחנים באופן גס במעבד מזון את הערמונים והפטריות. מוסיפים לריזוטו ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים עוד קצת חמאה ומפזרים פרמזן לפי הטעם. מעבירים לקירור כ-20 דקות.

6שמים ב 3 קערות: ביצים טרופות, קמח ופירורי לחם.

7מוצאים את הריזוטו מהמקרר, יוצרים ממנו כדורים בגודל בינוני ומגלגלים אותם בתוך הקערות לפי הסדר: קמח, ביצים, פירורי לחם. נותנים להם לנוח כ-10 דקות בצד.

8מכדררים את הכדורים שוב עוד קצת, עד שהם מקבלים צורה מושלמת ומטגנים אותם בשמן עמוק עד שהם מזהיבים.

9הכנת הרוטב: חותכים בצל ושום, מכניסים לסיר עם שמן זית חם ומערבבים. מוסיפים מלח גס וקופסא וחצי עגבניות מרוסקות או שלמות. מוסיפים קצת סוכר וקצת רסק עגבניות (כף וחצי). מערבבים, מכסים ומבשלים על איש נמוכה. נותנים לרוטב להתבשל כחצי שעה. לאחר חצי שעה להוסיף כרבע כוס שמנת לבישול, מערבבים היטב ומוסיפים אורגנו, פלפל שחור ומלח לפי הצורך. טוחנים במעבד מזון עד שהמרקם חלק.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il