
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1משטחים ומנקים את פרוסות החזה. שומרים במקרר. 2קוצצים את התרד (את הגבעולים הקשים זורקים), שוטפים ומסננים. 3מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים חצי מכמות החמאה. מטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים את התרד ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים. 4מכבים את האש ומוסיפים את הצנוברים. מגרדים מלמעלה מעט אגוז מוסקט וגבינה צהובה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. 5לוקחים חזה עוף אחד, מניחים בקצה כף יפה מהמילוי ומגלגלים. עוטפים את הרולדה שנוצרה בבייקון וקושרים בחוט שמשון, כדי לשמור על הצורה והמילוי. ממשיכים כך עם שאר העוף. 6מחממים מעט שמן זית ואת יתרת החמאה במחבת יצוקה, ומשחימים את הרולדה היטב מכל הכיוונים (כולל הצדדים). מוציאים ומניחים בכלי חסין אש. 7מוסיפים יין לבן, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות בדיוק. 8מוציאים, זורקים את החוט ומשחררים את הבייקון. 9קוצצים את הבייקון לקוביות קטנות ומטגנים שתי דקות על מחבת חמה ללא שמן, עד שהוא שחום ופריך. 10שופכים את נוזלי הבישול למחבת ומצמצמים אותם מעט. מוסיפים טיפת שמנת, מתבלים וממשיכים לצמצם על אש קטנה. סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (4 מנות)
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |