אוכל
אוכל

אוּזִי בוטנים (אוז אלשאם)

דפי פילו עוטפים תבשיל נפלא של אורז ובשר מתובלים היטב בתוספת מפתיעה של בוטנים

|מאסטר שף| פורסם23:06
אוּזִי בוטנים - מנאל איסמעיל, בת-שי עוז ואסף דיי (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.786reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 2 כוסות אורז יסמין
  • 4 כפות שמן
  • 1 גזר מגורד
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • כפית ראס אל חנות
  • כפית פלפל שחור
  • 50 בוטנים מטוגנים בחמאה

לבשר:

  • 150 גרם פילה בקר קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 בצל חתוך דק
  • 20 גרם חמאה
  • 3 עלי בצק פילו

לסלט ערבי:

  • עגבניות קצוצות דק
  • מיץ מחצי לימון
  • פלפל חריף קצוץ
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1בסיר קטן מטגנים את האורז עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, הפלפל, השום, התבלינים והבוטנים. מערבבים ומטגנים כמה דקות. מוסיפים 4 כוסות מים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.

2מטגנים את הבשר עם בצל ותבלינים עם חמאה ושופכים לתערובת האורז.

3לוקחים קערה עגולה ומשמנים את הדפנות. מסדרים בה עלי פילו במעטפת, ממלאים בתערובת האורז, סוגרים היטב, ומשחררים מהקערה. מכניסים לתנור לכ-10 דקות.

4מכינים סלט ערבי מכל המרכיבים ומגישים לצד הפילו הממולא.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il