
המצרכים (4 מנות):לדג:
לבצל המוחמץ:
לפריקי:
לצזיקי:
לפיתה:
אופן ההכנה:1מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מצרכי הדג, חוץ מהדג. מוסיפים את הדג ומשרים כחצי שעה עד שעה, במקרר. 2מכינים את הבצל המוחמץ: מבשלים בסיר קטן מים, חומץ וסוכר עד שכל הסוכר נמס. מקררים לגמרי ומוסיפים את פרוסות הבצל. משרים לכמה שעות. 3מכינים את הפריקי: שוטפים את הפריקי ומשרים במים ל-20 דקות לפחות. 4מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים פלפל צ'ילי ומטגנים דקה נוספת. 5מוסיפים את העגבניות עם הנוזלים שלהן ומערבבים. מבשלים כ-8 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. 6מסננים את הפריקי ממי ההשריה ומוסיפים לסיר. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את המים, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 30-35 דקות. מדי פעם בודקים אם צריך להוסיף נוזלים. 7מכינים את הצזיקי: מערבבים את כל המרכיבים וממתינים כמה דקות לספיגת הטעמים. 8מחממים תנור לחום המקסימלי. 9מוציאים את הדג מהמשרה ומתבלים אותו עם מלח גס משני הצדדים. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה כשהעור כלפי מעלה. אופים 9-10 דקות (תלוי בעובי הדג). מפרקים את הדג המוכן לחתיכות בגודל ביס. 10מחממים מחבת פסים ללא שמן. מתבלים את פרוסות העגבניה בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס. צולים את פרוסות העגבניה לקבלת צריכה של פסים. נזהרים לא לשרוף אותו. 11קולים במחבת את הצנוברים עד שהם זהובים. 12מרכיבים את המנה: מניחים בפיתה פרוסה של עגבניה צלויה, כמה חתיכות של דג, מעט פריקי חם, כמה טבעות בצל מוחמץ, פרוסות צנונית, צנוברים וכמה עלי כוסברה. מגישים עם צזיקי בצד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |