מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

דג שיכור

הדג שיכור מברנדי ומוכן לקפוץ לכם ישר לצלחת! תכירו את ההליבוט, דג עסיסי בטעם גן עדן

|מאסטר שף| פורסם20:51
מרק לוקוס בעגבניות

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

לרוטב פסטו

  • זר כוסברה
  • זר פטרוזיליה
  • מעט עירית
  • מעט שמיר
  • 2,3 שיני שום
  • רבע כוס מיץ לימון טרי ( לימון 1)

למצה של הדג

  • 2 גזרים
  • 1 כרישה
  • 1 בצל
  • 1 שן שום
  • מעט שמן זית
  • מעט פלפל שחור
  • מעט מלח
  • מעט אבקת מרק זך פרווה

לדג עצמו

  • 2 חתיכות דג הליבוט (100 גרם לחתיכה)
  • כוסית ברנדי

אופן ההכנה:

הכנת הפסטו :

1להעמיד סיר עם מים רותחים ולהכניס את כל עשבי התיבול לרתיחה של 3 דקות.

2לסנן את המים ולהכניס לבלנדר ידני או מעבד מזון עד שיש מחית רכה רכה.

3להוסיף לטחינה את שיני השום. לאחר מכן להוסיף מעט שמן זית ואת מיץ הלימון.

הכנת המצה :

1חותכים בצל ומטגנים עד הזהבה.

2חותכים את הגזר לקוביות , את הכרישה לעיגולים בעובי 1 ס"מ ומוסיפים לבצל המיטגן את השן שום בשלמותה , מעט פלפל שחור , מעט מלח ומעט מאבקת המרק.

3להוסיף 2-3 כוסות מים ולבחוש כמה דקות , להביא לרתיחה ולהוריד לאש נמוכה ל20 דקות.

הכנת הדג :

1להכין מחבט על אש גבוהה, ולהצית את הברנדי בתוכה.

2ברגע שיש אש להוסיף את חתיכות הדג , כשהאש ניכבת להשאיר את הדג לעוד 2-3 דקות עד שהוא סופג את כל הברנדי. והדג מוכן.

הכנת המנה והגשתה :

להניח על צלחת את המצה ( 3 כפות או מצקת).

מעל להניח את הדג.

להכניס את מחית הפסטו לשקית זילוף ולזלף מעל הדג ומסביב לו.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il