אוכל
אוכל

דג שיכור

הדג שיכור מברנדי ומוכן לקפוץ לכם ישר לצלחת! תכירו את ההליבוט, דג עסיסי בטעם גן עדן

|מאסטר שף| פורסם20:51
מרק לוקוס בעגבניות
Rating:3.33reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

לרוטב פסטו

  • זר כוסברה
  • זר פטרוזיליה
  • מעט עירית
  • מעט שמיר
  • 2,3 שיני שום
  • רבע כוס מיץ לימון טרי ( לימון 1)

למצה של הדג

  • 2 גזרים
  • 1 כרישה
  • 1 בצל
  • 1 שן שום
  • מעט שמן זית
  • מעט פלפל שחור
  • מעט מלח
  • מעט אבקת מרק זך פרווה

לדג עצמו

  • 2 חתיכות דג הליבוט (100 גרם לחתיכה)
  • כוסית ברנדי

אופן ההכנה:

הכנת הפסטו :

1להעמיד סיר עם מים רותחים ולהכניס את כל עשבי התיבול לרתיחה של 3 דקות.

2לסנן את המים ולהכניס לבלנדר ידני או מעבד מזון עד שיש מחית רכה רכה.

3להוסיף לטחינה את שיני השום. לאחר מכן להוסיף מעט שמן זית ואת מיץ הלימון.

הכנת המצה :

1חותכים בצל ומטגנים עד הזהבה.

2חותכים את הגזר לקוביות , את הכרישה לעיגולים בעובי 1 ס"מ ומוסיפים לבצל המיטגן את השן שום בשלמותה , מעט פלפל שחור , מעט מלח ומעט מאבקת המרק.

3להוסיף 2-3 כוסות מים ולבחוש כמה דקות , להביא לרתיחה ולהוריד לאש נמוכה ל20 דקות.

הכנת הדג :

1להכין מחבט על אש גבוהה, ולהצית את הברנדי בתוכה.

2ברגע שיש אש להוסיף את חתיכות הדג , כשהאש ניכבת להשאיר את הדג לעוד 2-3 דקות עד שהוא סופג את כל הברנדי. והדג מוכן.

הכנת המנה והגשתה :

להניח על צלחת את המצה ( 3 כפות או מצקת).

מעל להניח את הדג.

להכניס את מחית הפסטו לשקית זילוף ולזלף מעל הדג ומסביב לו.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il