אוכל
אוכל

פולנטה עם פטריות יער ואספרגוס

רוצים להתפנק? מתכון לפולנטה קרמית ועשירה במיוחד, עם פטריות יער צלויות ואספרגוס. חוץ מערבוב תמידי בסיר אין פה הרבה עבודה, ויש לכם ארוחת ערב מפנקת במיוחד

|מאסטר שף| פורסם23:38
שם הזמנה – פולנטה עם פטריות (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת
Rating:530reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • ליטר מים
  • 250 גרם קמח תירס לפולנטה
  • 100 גרם חמאה
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • חצי כוס חלב
  • 200 גרם של תערובת גבינות מגורדות מסוג קשקבל, פרמזן וכדומה
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 20 גרם חמאה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כרישה קצוצה
  • 2 חבילות פטריות טריות מאיזה סוג שאוהבים
  • 20 גרם פטריות מיובשות (מבושלות במים עד לריכוך)
  • צרור אספרגוס
  • כמה טיפות שמן כמהין או מחית כמהין (לא חובה)
  • חופן פרמזן מגורדת
  • חופן שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

1מרתיחים בסיר את המים וכשהם רותחים מוסיפים את הפולנטה תוך כדי ערבוב איטי כדי שלא יווצרו גושים.

2כשהתערובת מסמיכה אחרי כמה דקות מוסיפים חלב, שמנת לבישול (שומרים 2-3 כפות בצד בשביל הפטריות), גבינות וחמאה תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת הופכת רכה ואחידה

3בינתיים מכינים את הפטריות: מחממים במחבת חמאה ושמן זית, וכשהחמאה נמסה מוסיפים בצל, שום וכרישה עד לריכוך

4מוסיפים את הפטריות הטריות והמיובשות ומטגנים מעט.

5מוסיפים את השום ואת האספרגוס למחבת יחד עם שמן כמהין אם רוצים.

6מוסיפים את השמנת לבישול שהשארנו בצד יחד עם חופן גבינת פרמזן מגורדת ומערבבים. מכבים את האש.

4בצלחת מורחים את הפולנטה, מוסיפים מעל את הפטריות והאספרגוס ומפזרים קצת שמיר וגבינת פרמז'ן מגורדת.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il