
המצרכים :למרק:
לבגט (4 יחידות):
אופן ההכנה:1מחממים בסיר בצל, כרישה, שום ושומר יחד עם צתרה ורודה, עלה דפנה, קליפת תפוז וכוכבי אניס. 2מוסיפים עגבניות חתוכות, רסק ו-3 ליטר מים רותחים. 3מוסיפים זעפרן, מערבבים ומוסיפים מלח, פלפל ואת כל הראשים, הזנבות ושלדי העצמות של הדגים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 40 דקות על אש בינונית. 4מסננים את המרק תוך מעיכה של כל המרכיבים, כדי לא להפסיד את המיצים שלהם, ומחזירים לסיר. 5מחממים על אש נמוכה ומוסיפים קמח אורז באיטיות רבה עד לקבלת סמיכות רצויה. הבגט: 1מערבבים את השמרים עם קצת מים ומוסיפים את המלח. מעבירים את הקמח לקערה ויוצרים גומה. שופכים פנימה את תערובת השמרים ומערבבים ביד אחת, תוך הכנסת הקמח מהצדדים. מוסיפים פנימה בהדרגה את שאר המים תוך ערבוב גס עד לקבלת בצק דביק. 2מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומקפלים אותו 4-5 פעמים, כל פעם מצד אחר. לפני כל קיפול יוצרים חורים קטנים בבצק בעזרת האצבעות. 3מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומכסים במגבת רטובה. 4מחממים תנור כ-10 דקות על 50 מעלות, ומכבים. מכניסים את קערת הבצק לתנור הכבוי לתפיחה של שעה. מוציאים. 5מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומניחים בתחתיתו כלי חסין חום עם מים, ליצירת אדים. 6מעבירים את הבצק למשטח מקומח וחותכים ל-4. יוצרים צורה גסה של בגט מבלי ללוש את הבצק יותר מדי. 7מקמחים תבנית ייעודית לבגט ומסדרים את הכיכרות. חורצים בעזרת סכין חדה חתך לכל אורך החלק העליון של הכיכרות. 8אופים 25 דקות. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |