מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

סלט ברווז

השופטים עפו על המנה של ליאור, ונראה שלגמרי בצדק: ברוח השאריות של הקצב היא הרכיבה סלט מהמם של המון ירוקים וקצת ברווז, ואת הטאץ' הסופי נתנה עם אורז שמתפצפץ בפה

|מאסטר שף| פורסם23:00
סלט ברווז (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקונפי ברווז

  • גרונות של ברווז
  • שמן זית
  • 5 שיני שום
  • תימין
  • פלפל שחור

לרוטב

  • ציר בקר
  • מיץ מ-2 תפוזים
  • 10 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כפית סוכר

לסלט

  • רבע כוס אורז שחור
  • שמן לטיגון עמוק
  • צרור גדול פטרוזיליה
  • צרור גדול כוסברה
  • צרור נענע
  • 1 כף זרעי שומר קלויים, שלמים

אופן ההכנה:

1קונפי ברווז: שמים את הגרונות בסיר ומכסים בשמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך לגמרי ומוסיפים עלי תימין, שום ופלפל שחור.

2רוטב: מצמצמים ציר בקר, מוסיפים מיץ תפוזים, ג'ינג'ר וסוכר ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מאוד.

3סלט: מטגנים את האורז השחור בשמן עמוק עד שהוא מתנפח ומוצאים מהר, שלא יישרף. מפרידים את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע לעלים. מוסיפים את זרעי השומר. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומגישים.

*לקישוט התפוז פורסים תפוז לעיגולים דקיקים ומייבשים בתנור שעה בחום של 70 מעלות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il