מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

סופלקי פרגיות על חצי פיתה

מתכון שהוא כיף גדול - פרגיות במרינדה לימונית ומרעננת מונחות על חצי פיתה שספגה את כל הטעמים על האש, עם סלט עגבניות חריף וטוב וטחינה שסוגרת את כל הסיפור. ארוחה בקטנה שסוגרת פינה בצורה מושלמת

|מאסטר שף| פורסם14:57
סופלקי פרגיות – בן אביעד (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • פרגיות – לבקש מהקצב כמה שיותר דקות
  • אורגנו טרי
  • לימון
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • שומן כבש (גם לבקש דק דק)
  • פיתות טריות
  • 2 עגבניות
  • 1 שן שום
  • 1 פלפל חריף
  • צרור כוסברה (רק העלים)

אופן ההכנה:

1משרים את הפרגיות בקליפת לימון חתוכה לזסט (ג'וליאנים), אורגנו, מלח ופלפל גרוס.

2חותכים סלט מעגבניות, פלפל חריף, כוסברה ושום, מתבלים במלח ולימון.

3על מחבת פסים צולים את שומן הכבש עד להשחמה קלה. לאחר מכן מניחים את הפרגיות, עם כל המרינדה שלהן, וצולים עד שמוכן משני הצדדים.

4את הפיתה חוצים לרוחב ומניחים על המחבת, שתספוג טעמים.

5קוצצים את הפרגיות עם השומן ומסדרים על חצי פיתה עם סלט העגבניות וטחינה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il