אוכל
אוכל

אינאריזושי - כיסוני טופו ממולאים באורז ופטריות

הכי יפני שישי: מתכון יפני וטבעוני לכיסוני טופו מסורתיים שממולאים באורז ופטריות. כל כך טעים שלא תרגישו שמדובר במנה טבעונית

|מאסטר שף| פורסם16:42
כיסוני טופו ממולאים באורז ופטריות (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת
Rating:4.717reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לפטריות:

  • 4 פטריות שיטאקה מיובשות
  • כוס מים

לכיסונים:

  • 300 גרם טופו קשה
  • שמן לטיגון עמוק
  • 1 ורבע כוס ציר דאשי טבעוני
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מירין
  • 2 כפות רוטב סויה

למלית

  • כפית סאקה
  • כפית מירין
  • כפית סוכר
  • כפית רוטב סויה
  • 1 וחצי כוסות אורז מוכן חמים, בתוספת תחמיץ לסושי (כפית חומץ אורז, חצי כפית מלח, כפית מירין)

אופן ההכנה:

1משרים את פטריות השיטאקה בכוס מים מבעוד מועד עד לריכוך.

2פורסים את קוביית הטופו לאורכה ל 6 פרוסות בעובי 3-4 מ״מ. מניחים את הפרוסות על מגבת נקייה, עוטפים אותן במגבת נוספת ולוחצים קלות לספיגת עודפי הנוזלים.

3מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הטופו בשמן הרותח 2-3 דקות עד שהוא מזהיב קלות. מוציאים מהשמן החם ומצננים על גבי רשת להגרת שמן עודף.

4בסיר גדול מרתיחים מים. כשהמים רותחים מניחים בהם את פרוסות הטופו ולוחצים עליהן בעדינות כדי שישקעו, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 5 דקות. מוציאים את הטופו מהמים עם מסננת.

5במחבת רחבה ועמוקה מערבבים ציר דאשי, סוכר, מירין ורוטב סויה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מטביעים את פורוסות הטופו בציר שבמחבת, מכסים במכסה, ומבשלים במשך 15 דקות. הופכים את הכיסונים וממשיכים לבשל במכסה פתוח עוד 20 דקות או עד שהציר מתאדה לחלוטין. אם לא התאדה: מסננים את הכיסונים מהנוזלים ומחזירים למחבת , מכסים את המחבת וממתינים עד לקירור הכיסונים. 6. בינתיים מגררים את הגזר בפומפייה עדינה.

7סוחטים את פטריות השיטאקה מנוזלי ההשריה, מסירים מהן את הרגליים, וקוצצים אותן לחתיכות קטנטנות. את הנוזל שומרים בצד.

8מחממים שמן במחבת, ומקפיצים עליו את הגזר והפטריות למשך 3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים 3 כפות ממי ההשריה של פטריות השטאקה, סאקה, מירין, סוכר ורוטב סויה.

9מוסיפים למחבת את האורז מנמיכים את הלהבה למינימום. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מידי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים.

10מניחים אחת פרוסות הטופו על קרש עץ וחותכים את מלבן הטופו לשני ריבועים שווים. כל חצי פרוסה פורסים במרכזה בזהירות רבה ליצירת ״כיס״ קטן (כמו שפותחים פיתה). חוזרים על אותה פעולה עם כל פרוסות הטופו.

11יוצרים מהאורז 12 כדורים. כל כדור מכניסים לאחד מכיסי הטופו, מקפלים את הקצוות, ומניחים את הכיסון על הקיפול. מגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il