אוכל
אוכל

נקנקייית עוף ולבבות עם דלעת ערמונים ממולאת

דלעת ערמונים בתנור ממולאת בבורגול, ירק ותבלינים, מוגשת לצד נקניקיית עוף ולבבות בתיבול מיוחד ועדין של כמון ועלי ורדים. מסוג המתכונים שכל השולחן מדבר עליהם, רוצו להכין

|מאסטר שף| פורסם12:34
האח הגדול
Rating:4.21330reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

לעוף:

  • 300 גרם פרגית, חתוך גס
  • 300 גרם בשר בקר חתוך גס
  • 200 גרם לבבות
  • כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • ½ כפית זרעי כמון טחונים
  • חופן קטן עלי ורדים טחונים
  • כוס חומוס
  • רבע כוס מי קרח
  • מעיים למילוי

לדלעת ערמונים:

  • 2 דלעות ערמונים
  • כוס בורגול מבושל
  • כוס עדשים אדומות מבושלות
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • ½ צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1טוחנים את הבשר והשומן במטחנה יחד עם השום. מוסיפים רבע כוס מים קרים, מלח, פלפל ואת גרגירי הכוסברה, הכמון ועלי הורדים. מנקנקים עם המעיים, מצפים בחומוס ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית, 2 דקות מכל צד.

פוזילונה טלה מאוליבריפוזילונהטלה|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

2את דלעת הערמונים חוצים, מוציאים את הזרעים וצולים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 30 דקות, עד ריכוך.

אייל שני ויונתן רושפלד מתווכחים על חציל בטחינהשופטי מאסטר שף|צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

לסלט:

3מכינים סלט מבורגול, עדשים, בצל קצוץ ופטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל, לימון ושמן זית. ממלאים את הדלעת האפוייה בסלט ומעל מניחים שתי נקנקיות. אפשר להוסיף יוגורט

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

>> והנה עוגה מושלמת לטו בשבט
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il