אוכל
אוכל

מוסקה ברוטב בשמל

שדרוג חלבי נפלא ומקורי למתכון הבלקני המסורתי. אמנם לא כשר אך טעים בטירוף

|מאסטר שף| פורסם19:50
מוסקה יוונית (תמונת AVI: mako)
Rating:1.256reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (3 מנות):

למוסקה

  • שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 500 גרם בשר עגל סינטה טחון
  • חצי צ'ילי אדום קצוץ
  • חצי פלפל ירוק חריף כתוש
  • מלח
  • פלפל
  • 1 עגבנייה מקולפת וחתוכה
  • 6 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
  • 2 שיני שום
  • 2 חצילים פרוסים דק
  • מעט אמנטל מגורדת

לבשמל

  • 1 ליטר חלב
  • 70 גרם חמאה
  • 70 גרם קמח
  • אגוז מוסקט מגורד
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל, הבשר הטחון, הצ'ילי והפלפל החריף, מוסיפים מלח ופלפל.

2בסיר בנפרד מחממים שמן ומבשלים בו את העגבניות והשום. מתבלים במלח ופלפל (לבשל 10 דקות).

3חותכים את החציל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן חם.

4מכינים את הבשמל: מרתיחים חלב בסיר. בסיר נפרד מחממים חמאה עד שהיא נמסה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

5כשהחלב רותח מוסיפים את החלב והתבלינים לחמאה, מערבבים עד שהרוטב מסמיך.

6מחממים תנור ל- 180 מעלות.

7מסדרים בתבנית את החציל, מעליו את הבשר ושוב פרוסות חציל. מעל הכול יש להוסיף את רוטב הבשמל ואת האמנטל המגורד.

8לאפות בתנור כשעה.

סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (3 מנות):

אנרגיה942 קלוריות
חלבונים58 גרם
פחמימות66 גרם
שומנים50 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב של העונה החדשה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il