
המצרכים :
לרוטב:
למטבל:
אופן ההכנה:1במחבת עם שמן זית מטגנים בשר טחון עד שכל הנוזלים מתאדים. 2בסיר שטוח מטגנים בשמן זית בצל ושום קצוצים. מוסיפים גזר, כרשה, סלרי, עגבנייה, רסק עגבניות ואורז. מוסיפים ציר עוף ומבשלים עד אידוי כל הנוזלים. 3בעזרת סכין מחלצים את הליבה של ראש כרוב שלם. מרתיחים מים בסיר וחולטים את הכרוב ללא הליבה, עד שהעלים נפרדים ונעשים רכים. 4מאחדים את תערובות הבשר עם תערובת האורז ומתבלים. מוסיפים את הירוקים הקצוצים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. 5בסיר מבשלים את הרוטב: שמן זית, רסק עגבניות, עגבניות קצוצות, מלח, פלפל, פפריקה ושיני שום שלמות. מוסיפים 2 כפות שמיר קצוץ וציר עוף ומביאים לרתיחה. 6מגלגלים את הכרוב: מסירים את עמוד השדרה של עלה הכרוב כדי שיהיה קל לגלגל אותו ומניחים כף מהמילוי. מקפלים את הצדדים ומגלגלים בהידוק מושלם. מגלגלים כך את כל עלי הכרוב. 7בתחתית סיר סוטז' (סיר נמוך ורחב) מניחים עלי כרוב לא ממולאים. מעל מסדרים בצפיפות את הכרוב המגולגל ושופכים את הרוטב. מבשלים על אש בינונית 20-15 דקות ומכניסים לתנור על טורבו לעוד 20-15 דקות. חשוב לבדוק שיש מספיק נוזלים ואם צריך מוסיפים מעט מים. 8מכינים מטבל: מערבבים שמנת חמוצה עם יוגורט, שמיר, שום, ליים ומעט מלח ופלפל. מגישים ליד הכרוב. מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים. תגיות:מאסטר שף ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |