אוכל
אוכל

מקלובה

מקלובה מושקעת עם תפוחי אדמה, גזר, כרובית וכמובן עוף שטוגנו בשמן עמוק, ואורז שמתבשל בציר עוף וירקות. הטוויסט - העוף עצמו בכלל נעשה בגריל, ומצטרף לאורז ולירקות רק בשלב ההגשה

|מאסטר שף| פורסם11:39
מקלובה – שרה זועבי  (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4125reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 כוסות אורז
  • 2 כרעיים
  • קינמון
  • פלפל שחור
  • מלח
  • כפית מרק עוף
  • בהרט
  • כרובית
  • שמן
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 3 גזרים
  • בצל יבש
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה:

1שמים את האורז למשך שעה במים קרים עם כפית מלח.

2בינתיים, מטגנים את הכרובית, תפוחי האדמה, הגזר והעוף אחד אחרי השני בשמן עמוק.

3במקביל, בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים 2 ליטר מים עד לרתיחה.

4מכניסים את העוף לסיר, מוסיפים את מרק העוף והתבלינים ומבשלים על אש בינונית.

5שוטפים את האורז ושמים בסיר חדש. מעל האורז מניחים את תפוחי האדמה, הגזר והכרובית.

6מסננים את המים שבסיר עם העוף ומוסיפים לאורז: על כל כוס אורז, שתי כוסות מים. מרתיחים עד שהאורז מתבשל.

7את העוף מתבלים ושמים בגריל עם שמן. לאחר מכן שמים את העוף מעל האורז ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il