
המצרכים :
לסחוג:
ללחם:
אופן ההכנה:1הסחוג: משרים את פלפלים היבשים החריפים במים לשעתיים. שופכים את המים וטוחנים את הפלפלים עם שום, שמן, מלח וכמון לפי הטעם. 2חותכים את המעטפת של הלב ומטגנים במעט שמן. צורבים קלות את כבדי העוף. 3פותחים את הטחול באמצע, ממליחים ומורחים שכבה של סחוג. מפזרים לאורך הטחול את הפטרוזיליה והכוסברה ואת שיני השום. 4מפזרים את מעטפת הלב שטוגנה, את כבדי העוף, טחול העוף ורצועות כבד האווז. מתבלים בכמון ומתחילים לתפוס את הטחול. 5מחממים תנור ל-220 מעלות בטורבו. 6מכניסים את הטחול הממולא לשקית קוקי וצולים בתנור החם עד שמוכן. מצננים. 7פורסים את הטחול הממולא בעזרת סכין חדה וצורבים במחבת את הפרוסות משני הצדדים. 8הלחם: מערבבים את כל המרכיבים למעט המלח ומוסיפים מים פושרים לפי הצורך. לשים כ-10 דקות, ובמהלכן מוסיפים את המלח. מתפיחים 30-45 דקות. 9מחלקים את הבצק לכדורים ומשטחים. מכינים מהכדורים פיתות בסיר גריל חשמלי. 10מגישים את פרוסות הטחול הממולא בתוך הפיתות. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. תגיות:מעורב ירושלמי ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |