אוכל
אוכל

טחול פרה ממולא

כשתאכלו בדוכן הכריכים העתידי של זהבה איזה סנדוויץ' בשרי עשיר וטעים - תזכרו איפה ראיתם את המתכון הזה בפעם הראשונה

|מאסטר שף| פורסם22:40
טחול ממולא (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
Rating:4.530reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • טחול פרה נקי
  • מעט שמן, לטיגון
  • מעטפת של לב של פרה
  • כבדי עוף
  • סחוג ביתי (ראו מיד)
  • צרור פטרוזיליה, בלי הגבעולים העבים
  • צרור כוסברה, בלי הגבעולים העבים
  • 10 שיני שום, קלופות
  • טחולים של עוף
  • כבד אווז, חתוך לרצועות
  • כמון
  • מלח

לסחוג:

  • פלפלים יבשים אדומים
  • שום
  • שמן קנולה
  • מלח
  • כמון

ללחם:

  • קילו קמח
  • חצי כף סוכר
  • חצי כף דבש
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • חצי כוס שמן
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

1הסחוג: משרים את פלפלים היבשים החריפים במים לשעתיים. שופכים את המים וטוחנים את הפלפלים עם שום, שמן, מלח וכמון לפי הטעם.

2חותכים את המעטפת של הלב ומטגנים במעט שמן. צורבים קלות את כבדי העוף.

3פותחים את הטחול באמצע, ממליחים ומורחים שכבה של סחוג. מפזרים לאורך הטחול את הפטרוזיליה והכוסברה ואת שיני השום.

4מפזרים את מעטפת הלב שטוגנה, את כבדי העוף, טחול העוף ורצועות כבד האווז. מתבלים בכמון ומתחילים לתפוס את הטחול.

5מחממים תנור ל-220 מעלות בטורבו.

6מכניסים את הטחול הממולא לשקית קוקי וצולים בתנור החם עד שמוכן. מצננים.

7פורסים את הטחול הממולא בעזרת סכין חדה וצורבים במחבת את הפרוסות משני הצדדים.

8הלחם: מערבבים את כל המרכיבים למעט המלח ומוסיפים מים פושרים לפי הצורך. לשים כ-10 דקות, ובמהלכן מוסיפים את המלח. מתפיחים 30-45 דקות.

9מחלקים את הבצק לכדורים ומשטחים. מכינים מהכדורים פיתות בסיר גריל חשמלי.

10מגישים את פרוסות הטחול הממולא בתוך הפיתות.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il