אוכל
אוכל

פסטה כוכבים

בפסטה הזו של ליאור אין שום דבר מסובך – מה שיש זה כמה מרכיבים שמתמזגים אחד עם השני לכדי שלמות. נו, אהבה

|מאסטר שף| פורסם23:05
פסטה כוכבים  (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.628reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפסטה:

  • 250 גרם קמח
  • קורט מלח
  • 2 חלמונים
  • 2 ביצים
  • כף שמן זית

למילוי:

  • 1 בצל, קצוץ דק
  • שמן זית, לטיגון
  • חצי ראש סלרי, קצוץ דק
  • 3 גבעולי סלרי, מופרדים לעלים
  • צרור פטרוזיליה, מופרד לעלים
  • 4 כפות גבינת מסקרפונה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • קורט סוכר

לרוטב:

  • 3 עגבניות, חתוכות לרבעים
  • 50 גרם חמאה
  • 50 מ"ל חלב
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה:

  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

>> מתכונים לראש השנה

1הפסטה: מערבבים את הקמח והמלח ויוצרים ערימה עם גומחה במרכז. מכניסים את הביצים והשמן לגומה, טורפים את הביצים ומתחילים להבליע את הקמח פנימה עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2המילוי: מטגנים בצל עד הזהבה ומוסיפים סלרי (ראש ועלים) ופטרוזיליה. מטגנים עוד 5 דקות, ומניחים לצינון.

3מוסיפים מסקרפונה ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם.

4הרוטב: מבשלים את העגבניות בסיר קטן על אש נמוכה כ-30 דקות. טוחנים בבלנדר מוט ומעבירים דרך מסננת לסיר חדש.

5מוסיפים חמאה, חלב, מלח ופלפל ומבשלים עוד 10 דקות.

6פותחים את בצק הפסטה וקורצים עיגולים. מניחים בכל אחד כפית מהמילוי וסוגרים לצורת אוזני המן. מבשלים במים רותחים 5 דקות.

7הגשה: שמים 5 כפות מהרוטב בצלחת שטוחה ומשטחים. מסדרים את הפסטה, זולפים שמן זית, ממליחים ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il