אוכל
אוכל

בורשט

מרק עמוק בטעמים ועז צבע שידרוש מכם עבודה אבל יחזיר לכם אהבה, ובגדול

|מאסטר שף| פורסם22:46
בורשט (צילום: מתוך:
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
Rating:411reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 300 גרם בריסקט
  • עצם בקר
  • 5 סלקים
  • 3 גזרים
  • שמן זית
  • 2 בצלים סגולים קטנים
  • גבעול כרשה
  • 2 קישואים קטנים
  • חצי כרוב
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • חצי שורש סלרי
  • 1 גמבה
  • 2 עגבניות
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית זרעי קימל גרוסים במכתש ועלי
  • חצי כוס כרוב כבוש
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1 כף קרם פרש

אופן ההכנה:

1חותכים לשתי חתיכות גדולות את נתח הבשר, מכניסים לסיר עם מים רותחים ומוסיפים עצם של בקר.

2שוטפים וקולפים את הירקות. מגררים את הגזר והסלק (סלק אחד משאירים שלם), קוצצים דק את הבצל, ואת הכרשה חותכים לפרוסות דקות.

3מחממים סוטז' עם 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים את הירקות המגוררים והקצוצים, ומאדים על אש בינונית.

4חותכים את הקישואים ל-5, את השורשים ל-4, את הכרוב לרצועות ואת הגמבה והעגבניות לקוביות גדולות. מוסיפים אל סיר המרק.

5מוציאים את נתחי הבשר וחותכים לקוביות קטנות בגודל 2 ס"מ. מחזירים אותן למרק וממשיכים לבשל יחד.

6לאחר כ-20 דקות, כשנוזלי הירקות בסוטז' התאדו, מוסיפים אותם אל סיר המרק. מוסיפים את הסלק השלם, מלח, קימל והמון פלפל שחור (לפי הטעם). מבשלים כשעה נוספת עד למיצוי הטעמים.

7מוסיפים מיץ משני לימונים, וכרוב כבוש. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול עם המלח והלימון (הבורשט צריך להיות חמצמץ).

8מוציאים מהמרק את הסלק השלם וחתיכה של קישוא. פורסים אותם לפרוסות דקות, כמעט שקופות, מניחים בחפיפה שתי פרוסות סלק, עליהן פרוסת קישוא ומגלגלים לפרח. קוטמים את התחתית של הפרח ומניחים במרכז הצלחת. בצד הצלחת מניחים מעט קרם פרש.

9את המרק מסננים לקנקן הגשה, ומוזגים לצלחות.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il