אוכל
אוכל

סלט פפאיה טבעוני

סלט הפפאיה של ליאור היה הראשון לזכות לאישור השופטים במשימה הטבעונית, למרות המגבלה של היעדר רוטב הדגים. האמת, הוא נראה כמו שילוב כל כך טוב של טרי ומטוגן, חמוץ, מתוק ומלוח, שאנחנו מתים לנסות אותו בעצמנו

|מאסטר שף| פורסם23:00
סלט פפאיה טבעוני (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:444reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 פפאיה ירוקה
  • ליים
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • 5 עגבניות שרי
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, טרי וחריף
  • 7 יחידות אפונת שלג
  • שמן לטיגון עמוק
  • שבבי אורז
  • חצי כוס אבקת טמפורה
  • 150 גרם טופו, חתוך לקוביות
  • חופן בוטנים קלויים, שבורים
  • עלי כוסברה, לקישוט

לרוטב:

  • 4 יחידות גלגנל מיובש
  • 4 עלי כפיר ליים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • חצי מטבע סוכר דקלים
  • 2 כפות חומץ אורז
  • רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1מקלפים את הפפאיה ויוצרים ג'וליינים ארוכים ודקים. מעבירים לקערה.

2מוסיפים מיץ ליים, שום וקצת מלח ומניחים בצד ל-5 דקות. מעבירים למכתש ועלי וכותשים מעט.

3חותכים את עגבניות השרי לרבעים ופורסים דק את הצ'ילי האדום.

4חולטים את אפונת השלג במים רותחים 2 דקות, שוטפים במים קרים וחותכים.

5הרוטב: מחממים בסיר קטן את הגלנגל, הכפיר ליים, הסויה, סוכר הדקלים, חומץ האורז והמלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמסמיך.

6מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את שבבי האורז לדפי אורז קריספיים.

7מערבבים את אבקת הטמפורה עם מי קרח לקבלת בלילה. טובלים את קוביות הטופו ומטגנים עד הזהבה.

8מבשלים בסיר 8 שבבי אורז עד שהם רכים ומתגלגלים לצורת צינור.

9הרכבת המנה: מערבבים את הפפאיה, העגבניות, אפונת השלג, הצ'ילי והצינורות של שבבי האורז עם הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול (אולי חסר עוד מיץ ליים או מלח).

10מניחים בערימה על צלחת. מסדרים מעל את הטופו ושבבי האורז המטוגנים, מפזרים בוטנים ומקשטים בעלי כוסברה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il