מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

ספיחה - תבשיל עגבניות וחצילים

מתכון של חיים כהן למנה שמגיעה כתוספת לחלה טרייה או כל סוג אחר של לחם

|מאסטר שף| פורסם13:30

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 12 עגבניות גדולות

  • 10 שיני שום קלופות (שלמות)
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס
  • חציל בינוני
  • שמן זית או רגיל
  • מלח

אופן ההכנה:

1חותכים את העגבניות לרבעים או שישיות, ומחממים מחבת עם שמן. כשהשמן חם מכניסים אליו את העגבניות, ואחרי דקה את השום והפלפל החריף. 2. מפזרים מלח מלמעלה, סוגרים את המחבת ומבשלים 15 עד 20 דקות. 3. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומחממים שמן במחבת נוספת. 4. מטגנים את החציל משני הצדדים, עד לקבלת צבע חום. מעבירים לנייר מגבת לספיגת השמן. 5. מרימים את המכסה של תערובת העגבניות, מוסיפים את החציל, סוגרים ומבשלים עוד 10 דקות. 6. מגישים עם חלה, חם או קר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il