
המצרכים (5 מנות):לבצק:
למלית:
לצזיקי:
לציר:
לצ'יפס הקישואים ולהגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר את הקמח, הביצים, המלח והמים ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות. מכסים את הבצק ומניחים בצד לחצי שעה לפחות. 2מכינים את המלית: מערבבים את הבשר טחון עם המלח, הפלפל והבצל קצוץ. 3מכינים את הכיסונים: לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו לעלה דק במכונת פסטה או במערוך. 4חותכים את עלה הבצק לריבועים באורך ורוחב של כ-4 ס''מ. במרכז כל ריבוע מניחים כפית מהמלית ומקפלים את הריבוע באלכסון למשולש. מצמידים את 2 קצות המשולש זה לזה, ומעליהם סוגרים עם הקצה השלישי, לצורה שדומה לטורטליני. 5מכינים את הצזיקי: חותכים דק את המלפפון, השמיר, השום, הפלפל הירוק והנענע ומערבבים את היוגורט עם הקרם פרש. מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 6מכינים את הציר לדושפרה: מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והעגבנייה ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את ציר הבקר ומתבלים במלח, פלפל וצ'ילי מתוק יבש. מוסיפים את גרגירי החומוס ומביאים לרתיחה. >> לכל המתכונים מפרק חשיפת הנבחרת 7מכניסים את הכיסונים לציר, מבשלים כ-2 דקות ומוציאים. 8מכינים את צ'יפס הקישוא: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הקישוא לפרוסות דקות מאוד. מערבבים עם מעט מלח ומשרים לכמה דקות. מנגבים בנייר מגבת את הנוזלים והמלח. 9מערבבים בקערה נפרדת את השמן, הקמח, השום, המלח והסוכר. מורחים עם מברשת מהתערובת על כל צד של הקישואים ואופים בתנור עד השחמה משני הצדדים (הופכים את פרוסות הקישואים באמצע האפייה). 10מרכיבים את המנה: מוזגים את הצזיקי על צלחת, ומסדרים את כיסוני הדושפרה ואת צ'יפס הקישואים. מוסיפים מעט גרגירי חומוס מהציר ומזלפים מעט שמן זית. מקשטים עם תפרחות שמיר, סומאק ופלפל שחור. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |