אוכל
אוכל

הרוחות של אלברטיניו

העוגה הבריאה של אלברט מבוססת על פולנטה, שמן זית ואיך לא, ביצים - והיא נעימה מבפנים ופציחה מבחוץ בדיוק כמו שזה נראה. הוסיפו לה את הריבה הטרייה והבוהקת הזו - ותקבלו מנה שמעבירה למרפסת

|מאסטר שף| פורסם23:00
הרוחות של אלברטיניו - עוגת פולנטה עם ריבת תות (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.248reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לעוגה:

  • 200 גרם שמן זית
  • 150 גרם דבש
  • 2 ביצים
  • כפית אבקת אפייה
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 100 גרם פולנטה

לריבת התות:

  • 150 גרם תותים, נקיים מעוקץ וחתוכים לרבעים
  • כף סוכר
  • מיץ מתפוז אחד
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 עלי נענע

לקישוט:

  • 50 גרם שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1מקציפים במיקסר שמן זית ודבש כ-3 דקות, מוסיפים את הביצים ומקציפים 3 דקות נוספות.

2מוציאים את הקערה מהמיקסר ומתחילים להוסיף אבקת אפייה, קליפות תפוז ולימון ופולנטה. מערבבים הכל.

3מחממים תנור ל-160 מעלות.

4מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים. שופכים פנימה את הבלילה עד כשני שליש מגובה התבנית.

5אופים 30-35 דקות, עד שהעוגה מוכנה.

6בינתיים מכינים ריבת תות: מרתיחים בסיר תותים, סוכר, מיץ תפוזים ומיץ לימון. מבשלים כ-15 דקות אחרי הרתיחה. מוסיפים את עלי הנענע ומבשלים עוד כ-10 דקות.

7מורידים את הריבה מהאש וטוחנים בבלנדר מוט. מעבירים דרך מסננת, מביאים את הנוזל הנקי לרתיחה נוספת ושומרים במקרר.

8מגישים את העוגה עם שכבה יפה של ריבת תות וקישוט של שקדים קלויים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il