
המצרכים :בצק:
מילוי עגבניות:
סלט עלי מנגולד:
תוספות:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק למעט המים ומוסיפים את המים בהדרגה. 2מוציאים את התערובת שנוצרה מהמיקסר ולשים ידנית (ניתן להוסיף עוד קצת מים במידת הצורך). מורחים בשמן ושמים בצד למנוחה קלה. 3מילוי עגבניות: מחממים תנור ל-230 מעלות. צולים את העגבניות, הגמבה, הפלפל החריף והבצל עד לצריבה טובה של הקליפה. מוציאים מהתנור ומקלפים. 4חותכים את הירקות לקוביות גסות ומעבירים למחבת. מתבלים במלח ופפריקה חריפה. מבשלים כ-20 דקות וטוחנים במעבד מזון בפולסים עדינים. 5סלט מנגולד: מרתיחים סיר עם מים, חולטים את עלי המנגולד ומעבירים לקערת קרח. 6מטגנים את הבצל במחבת עד הזהבה ומוסיפים את המנגולד והתבלינים. מטגנים מעט, כדי לשמור על הפריכות של עלי המנגולד. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. 7מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ובעזרת חמאה רכה או שמן פותחים אותם על משטח נקי (כמו מופלטה). מחממים מחבת ומטגנים את הבצק דקה מכל צד. מניחים בצד. 8מחממים תנור ל-200 מעלות. 9מרכיבים את המנה על מחבת: מניחים דף בצק, מורחים רוטב עגבניות, מניחים דף בצק נוסף ומורחים שוב מהרוטב. בשכבה האחרונה מפזרים את סלט המנגולד. 10מפזרים גבינה בולגרית (או כל גבינה אחרת). יוצרים במרכז גומחה, שוברים פנימה ביצה ואופים עד שהביצה עשויה אך עדיין לא קשה. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. תגיות:מהג'ובה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |