
המצרכים (3 מנות):לקישואים:
לפולנטה:
לרוטב הפטריות:
להגשה:
אופן ההכנה:1קולים את החציל על אש גלויה בגז או בגריל עד שהקליפה שרופה. מפרידים את ה"בשר", בלי הגרעינים, ומניחים בצד להתקרר. 2טוחנים במעבד מזון את בשר החציל יחד עם החמאה לקרם חלק. 3מקלפים ארטישוק ירושלמי ומבשלים במים רותחים עד התרככות. מסננים, מועכים ומעבירים דרך מסננת. מערבבים עם קרם החצילים לקרם חלק. 4באותם המים חולטים את האספרגוס ל-2-3 דקות. 5מחממים תנור ל-200 מעלות. 6חותכים את הקישואים לחתיכות בגודל 6-7 ס"מ ומרוקנים את האמצע. מקלפים ומורחים את החלק החיצוני בחמאה. אופים בתנור עד שהקישואים מזהיבים. 7ממלאים את הקישואים בממרח החציל והארטישוק ומחזירים לתנור על גריל ל-10 דקות. 8מכינים פולנטה: ממיסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הפולנטה, מערבבים, מוסיפים את הפרמזן ומבשלים עד לקבלת קרם רך. 9פורסים דק את הפטריות. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הפטריות כמה דקות. מסננים את הרוטב מהפטריות, מחזירים למחבת ומבשלים אותו עד שהוא מצטמצם ומסמיך. 10מגישים את המנה: מסדרים 3 "עצמות" (קישואים) בצלחת, פולנטה ואספגרוס חלוט. מפזרים מעל הכל את רוטב הפטריות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |