
המצרכים (4 מנות):לבצק:
לסלט:
לטחינה
לפיתה:
אופן ההכנה:1מכינים את עלי הבריק: טוחנים את כל מצרכי הבצק בבלנדר מוט לקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד לחצי שעה. 2מחממים מחבת טפלון יבשה ובעזרת מברשת מורחים שכבה דקה של הבלילה באופן אחיד על כל המחבת. משתדלים למרוח במהירות. 3אחרי כ-30 שניות הקצוות של עלה הבצק מתחילות להפרד מהמחבת ומורידים בזהירות את עלה הבצק. שומרים בצד וממשיכים ליצור באותה שיטה עלי בצק נוספים. 4מכינים את הסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים ל-10 דקות לספיגת טעמים. 5מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים לטחינה חלקה. 6מחממים במחבת את כוס השמן. 7שוברים ביצה אחת תוך כוס ומקפידים שהחלמון יישאר שלם. 8כשהשמן חם, מניחים עלה בריק בתוכו כשרק חצי ממנו שקוע בשמן, במהירות שופכים לתוכו את הביצה ומכסים עם חצי העלה שמחוץ לשמן. כשהבצק מזהיב הופכים אותו ומטגנים גם את הצד השני להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. 9חוזרים על שלבים 7-8 עם הביצים הנוספות ליצירת 4 בריקים. 10מרכיבים את הפיתה: מורחים בתוכה טחינה, ממלאים שליש ממנה בסלט (ללא הנוזלים שלו), מקפלים בזהירות את הבריק ל-3 ומכניסים לפיתה כשהחלק עם הביצה בולט החוצה. מוסיפים עוד קצת סלט ומגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |