אוכל
אוכל

בריק בפיתה עם סלט טוניסאי

מה הדבר היחיד שיותר טעים מ-בריק פריך? פיתה ממולאת בבריק פריך עם סלט טוניסאי מיוחד

|מאסטר שף| פורסם12:12
בריק בפיתה עם סלט תוניסאי (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת
Rating:4.435reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לבצק:

  • כוס קמח
  • 2 כוסות מים
  • קורט מלח

לסלט:

  • 2 חבילות של בצק ירוק קצוץ דק
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 2 לימונים שלמים (כולל הקליפה) חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 פלפל שאטה חתוכים לטבעות
  • 10 זיתים שחורים מגולענים וחתוכים לארבע
  • 10 צנוניות קצוצות דק
  • 1 כפית שן שום כתושה
  • כפית גדושה של אריסה
  • מלח לפי הטעם

לטחינה

  • 2 כפות טחינה גולמית
  • חצי כוס מים קרים
  • קורט מלח
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 שן שום כתושה

לפיתה:

  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 4 פיתות

אופן ההכנה:

1מכינים את עלי הבריק: טוחנים את כל מצרכי הבצק בבלנדר מוט לקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד לחצי שעה.

2מחממים מחבת טפלון יבשה ובעזרת מברשת מורחים שכבה דקה של הבלילה באופן אחיד על כל המחבת. משתדלים למרוח במהירות.

3אחרי כ-30 שניות הקצוות של עלה הבצק מתחילות להפרד מהמחבת ומורידים בזהירות את עלה הבצק. שומרים בצד וממשיכים ליצור באותה שיטה עלי בצק נוספים.

4מכינים את הסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים ל-10 דקות לספיגת טעמים.

5מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים לטחינה חלקה.

6מחממים במחבת את כוס השמן.

7שוברים ביצה אחת תוך כוס ומקפידים שהחלמון יישאר שלם.

8כשהשמן חם, מניחים עלה בריק בתוכו כשרק חצי ממנו שקוע בשמן, במהירות שופכים לתוכו את הביצה ומכסים עם חצי העלה שמחוץ לשמן. כשהבצק מזהיב הופכים אותו ומטגנים גם את הצד השני להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

9חוזרים על שלבים 7-8 עם הביצים הנוספות ליצירת 4 בריקים.

10מרכיבים את הפיתה: מורחים בתוכה טחינה, ממלאים שליש ממנה בסלט (ללא הנוזלים שלו), מקפלים בזהירות את הבריק ל-3 ומכניסים לפיתה כשהחלק עם הביצה בולט החוצה. מוסיפים עוד קצת סלט ומגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il