אוכל
אוכל

קוסקוס עם פרנה מרוקאית, טבולה וחציל קלוי

קבלו חגיגת קוסקוס שלמה וקצת אחרת: לחם פרנה טרי לצד סלט טבולה מרענן, טחינה ביתית לימונית וחציל קלוי שהולך נהדר עם כל הטוב הזה

|מאסטר שף VIP| פורסם16:22
פרנה מרוקאית, טבולה וחציל קלוי (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
צילום: קשת, מאסטר שף VIP
Rating:4.971reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לפרנה:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף מלח
  • ביצה

לטחינה:

  • טחינה גולמית
  • מים
  • לימון
  • מלח

לטבולה:

  • קוסקוס
  • נענע
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
  • בצל ירוק
  • לימון פרוס לפרוסות דקות
  • פלפל חריף ירוק
  • צ'ילי קצוץ
  • מיץ לימון
  • מלח
  • שמן זית
  • זרעי כוסברה כתושים

אופן ההכנה:

1הפרנה: מערבב את כל המרכיבים מלבד הביצה עם הרבה מים פושרים עד לקבלת בצק דביק. מוסיפים פנימה ביצה, מערבבים ומניחים בצד לתפיחה של 30 דקות.

2בעזרת מים פותחים את הבצק, לשים שוב ומחזירים להתפחה נוספת. מרטיבים את הידיים ובוצעים חתיכות לפי גודל הפרנה הרצויה. מניחים על שיש מקומח היטב, הופכים את העיגול כך שיהיה מקומח משני הצדדים.

3מניחים את הפרנות על תבנית תנור עם נייר אפייה מקומח ולוחצים על הבצק בעדינות. משטחים אותו ומקמחים.

4מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו. מתפיחים בפעם השלישית. מניחים מגבת מעל הבצק עד שהוא מתחיל לעלות. מכניסים לתנור ל-6-8 דקות עד שהפרנה עולה ומקבלת צבע זהוב.

5הטחינה: מערבבים יחד טחינה, מים, לימון ומלח.

6הטבולה: בקערה מערבבים יחד את כל המרכיבים.

7החציל: שורפים את החציל היישר על הכיריים עד לקלייה מלאה.

8ההגשה: חוצים את הפרנה לאורכה, ממלאים בסלט הטבולה ומוסיפים את החציל ומזלפים מהטחינה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il