מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

אושפלו

המנה הבוכרית המפורסמת, כאן בגרסה עם בשר שריר, גזר, חמוציות, גרגרי חומוס, צימוקים, וגם ראש שלם של שום שמתבשל לאיטו בתחתית סיר ומחכה רק לנו

|מאסטר שף| פורסם16:52
שרית אבייב – תבשיל אורז, כבש, עוף וגזר (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 4 גזרים
  • 2 בצלים
  • 1/2 ק"ג בשר שריר, חתוך לקוביות
  • שמן קנולה
  • מלח
  • 1/2 קילו אורז פרסי
  • חופן צימוק אוזבקי
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בקפואים)
  • חופן ברבריס או חמוציות מיובשות
  • מלח פלפל שחור
  • כפית כמון
  • כף פפריקה
  • 1 פלפל חריף קצוץ (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • ראש שום שלם בקליפתו

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר גדול.

2מוסיפים את הבצל והבשר ומטגנים 12 דקות עד להזהבה. מוסיפים חצי מהגזר ומטגנים 5 דקות נוספות.

3מתבלים במלח, מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי עד ריכוך חלקי של הבשר. בסוף הבישול רוב הנוזלים אמורים להתאדות.

4משרים את האורז במים רותחים עם מעם מלח 15 דקות. מסננים.

5מניחים שום במרכז תבשיל הבשר, מעליו מניחים בשכבה אחת את שאר הגזר, הצימוקים, החמוציות וגרגרי החומוס. מניחים מעל את האורז בשכבה אחת.

6סוגרים את הסיר ומאדים מעל להבה נמוכה את כל הנוזלים במשך 20 דקות, עד שהאורז רך לחלוטין. אם צריך מוסיפים מעט מים. מערבבים מדי פעם.

7מפזרים מעל את הפלפל החריף הקצוץ, מבשלים 5 דקות נוספות ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il