מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פילה לברק עם ירקות ירוקים והדרים

מנה עיקרית שהיא כולה קלילות – גם בהכנה וגם בטעמים, וניחוח ההדרים? משגע!

|מאסטר שף| פורסם23:07
פילה לברק עם ירקות ירוקים והדרים (צילום: נתנאל ישראל, מאסטר שף)
צילום: נתנאל ישראל, מאסטר שף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ירקות ירוקים:

  • 15-10 במיה
  • 15-10 שעועית ירוקה
  • מיץ מחצי תפוז
  • מיץ מרבע לימון
  • 4 עלי מנגולד, החלק הירוק בלבד
  • מלח, פלפל
  • 1 שן שום שלמה
  • 50 גרם חמאה
  • כמה כפות שמן זית
  • גרידת תפוז
  • גרידת לימון

לדג:

  • 8 יח' פילה לברק
  • עלים מגבעול 1 של אורגנו טרי, קצוצים
  • כמה כפות יוגורט עיזים
  • פלפל חריף קצוץ

אופן ההכנה:

1מלהיטים מחבת וצורבים במיה ושעועית ירוקה. מוסיפים מעט שמן זית ואז סוחטים חצי תפוז ורבע לימון ומוסיפים מלח, פלפל ושן שום אחת מעוכה.

2חותכים את המנגולד לרצועות ומקפיצים עם הירקות. מוסיפים קצת חמאה.

3מפזרים מעל הכל אורגנו טרי קצוץ, גרידת תפוז, גרידת לימון ומכבים את האש.

4ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג. מחממים מחבת ומוסיפים סמנה. מניחים את הדגים על הצד של העור ולוחצים קצת על הדג כמה שניות כדי שלא יתקפל. צורבים כמה דקות מכל צד.

5מרכיבים: שמים על הצלחת יוגורט, מעליו את הירקות ומעליהם את הדג. מוסיפים גרידת תפוז ולימון מעל ופלפל חריף קצוץ.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il