אוכל
אוכל

קציצות לוקוס ברוטב מרוקאי חריף עם פרנה

השדרוג הכי שווה שיש לדגים מרוקאים: קציצות לוקוס עסיסיות ברוטב חריף שכיף לנגב. ואם כבר לנגב, אז עם פרנה ביתית שמכינים די בקלות

|מאסטר שף| פורסם11:51
קציצות לוקוס ברוטב מרוקאי חריף עם פרנה (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.746reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לרוטב הלימון:

  • 3 שיני שום
  • 5 כפות שמנת חמוצה
  • כף ממרח לימון כבוש

לפרנה:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות מים
  • כף שמן זית

לרוטב:

  • 4 כפות שמן
  • צרור כוסברה
  • כף פפריקה
  • כפית מלח גס
  • 3 כוסות מים חמים
  • 1 תפוח אדמה מקולף ופרוס לפרוסות
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

לקציצות:

  • פילטים מ-2 דגי לוקוס
  • צרור כוסברה
  • 5 שיני שום
  • כף עריסה
  • כפית כמון
  • קורט מלח
  • כף שמן

אופן ההכנה:

1מכינים את רוטב הלימון- במוט בלנדר טוחנים שום, שמנת חמוצה ולימון כבוש עד לקבלת תערובת אחידה.

2מכינים את בצק הפרנה: שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מלח, מים ושמן ולשים במיקסר כ-10 דקות. מכסים ומניחים לבצק לנוח 20 דקות.

3יוצרים מהבצק 8 לחמניות פרנה אובליות, מניחים כ-20 דקות לתפיחה ומחממים תנור ל-180 מעלות. כשהתנור חם מעבירים אליו את הפרנה ואופים כ-15-20 דקות, עד שהבצק שחום.

4מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה מחממים שמן ומוסיפים כוסברה קצוצה,פפריקה ומלח גס. מערבבים היטב. מוסיפים מים חמים, את החומוס ואת פרוסות תפוח האדמה ומביאים לרתיחה.

5מכינים את הקציצות- טוחנים את הלוקוס, הכוסברה והשום ומערבבים עם העריסה, הכמון, המלח והשמן. יוצרים מהתערובת קציצות.

6מניחים את הקציצות בתוך הרוטב המתבשל עד שהן מוכנות, כ-10-15 דקות.

7מגישים את הקציצות עם הרוטב ועם רוטב הלימון בצד הצלחת.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il