אוכל
אוכל

קבב בפיתה עם קרם חציל

מה הולך הכי טוב עם קבב ביתי בפיתה? קרם חציל בטחינה עם המון שום וסלט עגבניות חריף שאתם חייבים לנסות

|מאסטר שף| פורסם15:36
פיתה עם קבב וקרם חציל (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת
Rating:4.315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לקרם חציל:

  • 2 חצילים
  • 6 שיני שום
  • 3 כפות טחינה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מיץ מחצי לימון

לקציצות:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • חצי קילו בשר טחון בקר
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

לסט עגבניות:

  • 15 עגבניות שרי חתוכות לרצועות
  • 1 פלפל חריף ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום כתושים
  • לימון כבוש קצוץ
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית מלח

לפיתה:

  • 4 פיתות
  • עמבה

אופן ההכנה:

1מכינים את קרם החצילים: מחממים תנור ל-250 מעלות וצולים בו את החצילים לחצי שעה, עד שהקליפה שלהם שרופה.

2מקלפים את החצילים וטוחנים במעבד מזון יחד עם שאר מצרכי הקרם.

3מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המצרכים בקערה ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות.

4מחממים מעט שמן במחבת פסים וצולים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, לדרגת מדיום.

5מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים של הסלט וממתינים כרבע שעה. מערבבים שוב.

6מרכיבים את הפיתה: לוקחים חצי פיתה ושורפים קלות בעזרת ברנר משני הצדדים. מורחים בצד אחד קרם חציל ובצד השני מורחים עמבה. שמים 3 קציצות קבב ומוסיפים מעל סלט עגבניות חריף. מגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il