מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קבב בפיתה עם קרם חציל

מה הולך הכי טוב עם קבב ביתי בפיתה? קרם חציל בטחינה עם המון שום וסלט עגבניות חריף שאתם חייבים לנסות

|מאסטר שף| פורסם15:36
פיתה עם קבב וקרם חציל (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לקרם חציל:

  • 2 חצילים
  • 6 שיני שום
  • 3 כפות טחינה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מיץ מחצי לימון

לקציצות:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • חצי קילו בשר טחון בקר
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

לסט עגבניות:

  • 15 עגבניות שרי חתוכות לרצועות
  • 1 פלפל חריף ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום כתושים
  • לימון כבוש קצוץ
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית מלח

לפיתה:

  • 4 פיתות
  • עמבה

אופן ההכנה:

1מכינים את קרם החצילים: מחממים תנור ל-250 מעלות וצולים בו את החצילים לחצי שעה, עד שהקליפה שלהם שרופה.

2מקלפים את החצילים וטוחנים במעבד מזון יחד עם שאר מצרכי הקרם.

3מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המצרכים בקערה ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות.

4מחממים מעט שמן במחבת פסים וצולים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, לדרגת מדיום.

5מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים של הסלט וממתינים כרבע שעה. מערבבים שוב.

6מרכיבים את הפיתה: לוקחים חצי פיתה ושורפים קלות בעזרת ברנר משני הצדדים. מורחים בצד אחד קרם חציל ובצד השני מורחים עמבה. שמים 3 קציצות קבב ומוסיפים מעל סלט עגבניות חריף. מגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il