אוכל
אוכל

דקר המכמורות

לוקוס לבן נחשב מהמשובחים בדגי הים, ואתם תזכו ליהנות ממנו במתכון מקורי ומעולה

|מאסטר שף| פורסם20:06
דקר המכמורת (תמונת AVI: mako)
Rating:3.39reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1 לוקוס לבן טרי במשקל של 3 ק"ג ומעלה, מפולט
  • הכבד של הדג (בצבע לבן), יש לבקש בשלמותו ובנפרד
  • 200 גרם חמאה רגילה באיכות טובה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן שום (שמן זית שמשרים בו שתי שיני שום במשך שבוע, ביחס של שן שום אחת ל-45 מ"ל שמן זית)
  • שמן סודניה (כנ"ל אך עם סודניה טחונה)
  • חציל אחד, פרוס לפרוסות ארוכות
  • 400 גרם גבינת עזים קשה ושמנה
  • שמן זית

לציפוי

  • 200 גרם אגוזי קשיו מומלחים
  • 200 גרם פקאן רגיל לא מתוק

אופן ההכנה:

1ממליחים את פרוסות החציל עם מעט מלח ים ומעמידים לשעתיים כדי שירד המיץ השחור והמר.

2מטגנים את פרוסות החציל בשמן זית עד להזהבה ומניחים בצד.

3מטגנים את כבד הדג השלם במעט חמאה ומלח עד להזהבה.

4חותכים את הכבד לרצועות ומגלגלים עם 3 טיפות של שמן שום ו-3 טיפות שמן סודניה.

5מגלגלים את הכבדים וגבינת העזים בתוך החצילים הפרוסים.

6טוחנים את האגוזים לחתיכות בינוניות.

7את פילה הדג ממליחים, מפלפלים, מצפים באגוזים ומטפטפים מעט שמן שום ומעט שמן סודניה.

8מטגנים מספר דקות את הדג בהרבה חמאה (עד שבמחבת יש חמאה שמגיעה ל-1/3 גובה הדג).

9מגישים את הדג בתוספת הכבדים המגולגלים.

>> למתכוני התכנית השישית של העונה החדשה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il