
המצרכים :
אופן ההכנה:1חותכים את החציל לטבעות עבות ומורידים את הקליפה. יוצרים גומה בכל חתיכה, מפזרים מלח מעל החציל ומניחים בצד על נייר סופג ל-20 דקות ייבוש. 2חותכים לקוביות קטנות את הפלפל החריף, השום והבצל הירוק, ומערבבים אותם יחד על משטח העבודה. 3סופגים עם נייר סופג את הנוזלים מהחציל. מניחים בתוך גומה אחת כפית וחצי מתערובת הפלפל, השום והבצל הירוק, ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה חריפה, צילי ומעט בהרט. מעל התערובת, בתוך הגומה, שוברים ביצה. 4מכסים את הביצה בטבעת חציל נוספת, והגומה מעליה. נועצים קיסמים כדי להדק את החיבור בין טבעות החציל, ומורחים את הביצה שנשפכה מכל הצדדים. 5מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מניחים את החציל בתוך הסיר, מטגנים 4-2 דקות ומוציאים כשהחציל חום, אבל לא שחור. מניחים על נייר סופג, מפזרים מעט מלח ונותנים לחציל לנוח. 6מכינים טחינה עם מים, הרבה לימון, מלח ושום. קוצצים פטרוזיליה ומערבבים בטחינה. 7קוצצים עגבנייה לקוביות קטנות ומפזרים על צלחת. שופכים פס של טחינה מעל העגבניות ומניחים את החצילים מעל. אפשר לקשט במעט פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק מעל. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |