אוכל
אוכל

עוף בשומר, כרפס ואפונה

חגיגה של ירוק במתכון שוקי העוף של סמדי בומבה

|מאסטר שף| פורסם13:12
עוף עם שומר, סלרי ואפונה (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock
Rating:4.8183reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • שמן צמחי
  • 6 שוקי עוף
  • 2 ראשי שומר
  • 1 כרפס (סלרי) עלים
  • 1 חבילה אפונה קפואה (800 גרם)
  • 1 בצל
  • ראש שום
  • צרור שמיר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום

אופן ההכנה:

1חותכים את הבצל לקוביות, פורסים את השומר לפרוסות וחותכים את הסלרי (גבעולים + עלים) לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ.

2יוצקים שמן לסיר, מטגנים את העוף ומוציאים.

3מכניסים את הבצל לתוך הסיר עם שאריות השמן ומטגנים לשקיפות.

4מוסיפים את השומר, מערבבים וממשיכים בטיגון.

5מוסיפים את גבעולי הסלרי וחצי מכמות עלי הסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן.

6מכניסים שום, מחזירים את העוף ויוצקים מים רותחים עד למחצית גובה העוף.

7מפזרים למעלה את האפונה. מתבלים במלח פלפל, סוגרים ומבשלים על להבה בינונית 45 דקות.

8לקראת סוף הבישול מכניסים לסיר את שארית עלי הכרפס ועלי השמיר הקצוצים.

** אפשר להכפיל את כמות העוף או להחליף את השוקיים בירכיים, אין צורך לשנות את כמות הרוטב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il