
עוף בשומר, כרפס ואפונהחגיגה של ירוק במתכון שוקי העוף של סמדי בומבה![]() צילום: shutterstock |
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1חותכים את הבצל לקוביות, פורסים את השומר לפרוסות וחותכים את הסלרי (גבעולים + עלים) לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ. 2יוצקים שמן לסיר, מטגנים את העוף ומוציאים. 3מכניסים את הבצל לתוך הסיר עם שאריות השמן ומטגנים לשקיפות. 4מוסיפים את השומר, מערבבים וממשיכים בטיגון. 5מוסיפים את גבעולי הסלרי וחצי מכמות עלי הסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן. 6מכניסים שום, מחזירים את העוף ויוצקים מים רותחים עד למחצית גובה העוף. 7מפזרים למעלה את האפונה. מתבלים במלח פלפל, סוגרים ומבשלים על להבה בינונית 45 דקות. 8לקראת סוף הבישול מכניסים לסיר את שארית עלי הכרפס ועלי השמיר הקצוצים. ** אפשר להכפיל את כמות העוף או להחליף את השוקיים בירכיים, אין צורך לשנות את כמות הרוטב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |