אוכל
אוכל

צלעות על מצע פלפלים

צלעות עשויות כמו שצריך זה תמיד כיף, כאן עם טאצ' קטן של מרווה לסיום צלייה מושלם, אבל הקטע האמיתי של המנה: הסלט הוא המצע. כן, כן - לא פירה, לא אורז, סלט טרי. לא תאמינו כמה זה טוב

|מאסטר שף| פורסם11:07
צלעות טלה וסלט של רחלי קדוש (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.123reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • 9 צלעות טלה, מופרדות (כל צלע בנפרד)
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית
  • 2-3 גבעולי מרווה
  • חופן קטן שקדים פרוסים קלויים, להגשה

לסלט:

  • 3 יחידות שומר בייבי (שומר קטן), חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום חי, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 פלפל כתום טינקרבל, חתוך לקוביות קטנות
  • חופן עלי בייבי, קצוצים דק
  • חופן עלי כוסברה, קצוצים דק
  • חופן עלי שמיר, קצוצים דק
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון או יותר
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

1לסלט: שמים את כל הירקות החתוכים והעלים הקצוצים בקערה. מתבלים במלח ופלפל לבן, שמן זית והרבה מיץ לימון.

2מתבלים את הצלעות במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית ומשרים בקערה כחמש דקות.

3מחממים מחבת על חום גבוה וצולים את הצלעות 2-3 דקות בכל צד. בדקה האחרונה לבישול מוסיפים את המרווה למחבת ומערבבים מעט, כדי שהריח שלה יעשיר את טעם הצלעות.

4המנה מוגשת בתוך נייר פרגמנט/אפייה כאשר הסלט מונח למטה והצלעות מעל. לפני ההגשה זורים מעל מעט שקדים פרוסים קלוים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il