
המצרכים (4 מנות):לניוקי:
לקרם הכרובית:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים את הניוקי: מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומבשלים בהם את תפוחי האדמה עד שהם רכים. 2בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות וכשתפוחי האדמה רכים מעבירים אותם לאפייה של 3-4 דקות כדי לייבש אותם מנוזלים. 3מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם. מוסיפים את המלח, מוסיפים ביצה ואת הקמח ולשים לבצק. אם צריך, מוסיפים עוד קמח עד שמתקבל בצק רך אבל לא דביק מדי. 4יוצרים מהבצק רצועה דקה וחותכים לחתיכות קטנות בעזרת סכין. 5מכינים את קרם הכרובית: מביאים מים לרתיחה בסיר גדול ומבשלים בהם את הכרובית עד שהיא רכה. טוחנים אותה יחד עם שמן הזית, החמאה, השום, המרווה, הטימין, היין הלבן השמנת והצנוברים לקרם אחיד. 6מבשלים את הניוקי במים רותחים בסיר גדול עד שהם צפים ומסננים אותם מהמים. 7בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הצנוברים, הטימין והמרווה לדקה. מוסיפים את הניוקי ומטגנים אותם עד שהם משחימים מעט. נזהרים לא לשרוף את הצנוברים. המתכונים כתובים כפי שהובאו על ידי המתמודדים. 8מגישים בצלחת את קרם הכרובית ואת הניוקי מעליו. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |