אוכל
אוכל

מעורב דגים

שלושה סוגי דגים מוקפצים עם ים של תבלינים, סלט חי ואיך לא - פיתה תוצרת בית

|מאסטר שף| פורסם23:00
מעורב דגים של דנה אלחרר (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:526reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לפיתות:

  • חצי קילו קמח
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • חצי כפית מלח
  • כוס ורבע מים
  • 3 כפות שמן זית

למעורב דגים:

  • 1 פילה לברק, נקי ללא עור ועצמות
  • 1 פילה מוסר ים, נקי ללא עור ועצמות
  • 1 פילה לוקוס, נקי ללא עור ועצמות
  • שמן זית
  • כמון
  • כורכום
  • סומאק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה מתוקה
  • חאווייג' למרק
  • 1 בצל סגול, פרוס
  • שן שום, קצוצה
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ

לסלט:

  • עגבניות
  • בצל סגול
  • פלפל ירוק חריף
  • שן שום
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ
  • מלח
  • לימון
  • שמן זית

להגשה:

  • טחינה
  • עמבה
  • צ'ילי אדום פרוס

אופן ההכנה:

1הפיתות: מערבבים את כל המרכיבים ידנית או במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. משמנים מעט את פני הבצק בשמן זית ומניחים לתפיחה של שעה.

2מחממים תנור לחום מקסימלי.

3יוצרים מהבצק כדורים ומשטחים אותם בעזרת מערוך לפיתות בעובי חצי ס"מ. מניחים לתפיחה של כמה דקות.אופים 6-7 דקות.

4המעורב: חותכים את הדגים לקוביות ומערבבים בקערה עם שמן זית וכל התבלינים. מעבירים למקרר ל-20 דקות.

5מטגנים בשמן זית את הבצל סגול. מוסיפים את השום, את תערובת הדגים ואת עשבי התיבול.

6ממשיכים לטגן תוך ערבוב על אש נמוכה עד שהדגים מוכנים, טועמים ומתקנים תיבול.

7הסלט: קוצצים את הירקות, מוסיפים את הכוסברה ומתבלים במלח, לימון ושמן זית.

8הרכבת המנה: חוצים את הפיתה לרוחבה ומניחים בצלחת. עורמים עליה את המעורב והסלט, מזלפים טחינה ועמבה ומפזרים מעט צ'ילי אדום פרוס.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il