אוכל
אוכל

מעקודה

למרות שאת הפשטידה המסורתית הזאת אוכלים כשהיא קרה, המעקודה המרוקאית, עם תפוחי האדמה, הגזר ועשבי תיבול, היא אחת הטובות שייצא לכם להכין ולאכול בכל מצב

|מאסטר שף VIP| פורסם17:11
מעקודה (צילום: עדי עובדיה)
צילום: עדי עובדיה
Rating:4.556reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 5 תפוחי אדמה גדולים קלופים
  • 2 גזרים קלופים
  • 6 ביצים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום לפי הטעם

אופן ההכנה:

1בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה והגזר. לאחר 10 דקות, מוציאים את הגזר וחותכים לקוביות. ממשיכים לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך.

2מועכים את תפוחי האדמה בקערה, מערבבים את הביצים ואת יתר החומרים ויוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת בקוטר 24 ס"מ.

3מחממים תנור ל-200-220 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך כשעה.

4בודקים בעזרת קיסם שהמעקודה יבשה ומוציאים מהתנור.

5מקררים את הפשטידה כ-20 דקות והופכים את התבנית על צלחת שטוחה או מגש.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il