אוכל
אוכל

פנזרוטי – כיסונים זהובים במילוי נוטלה

כמה כיף בביס אחד: קינוח איטלקי מקסים של כיסוני בצק זהובים מטוגנים בשמן עמוק וממולאים בנוטלה. נשמע כמו משהו שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול? זה בדיוק זה

|מאסטר שף| פורסם10:31
פנזרוטי (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
Rating:4.5398reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

למילוי:

  • 60 גרם נוטלה

לבצק:

  • 200 גרם קמח לבן
  • 28 גרם שמן זית
  • 4 גרם מלח
  • 90 גרם מים
  • 2 וחצי גרם שמרים טריים

להכנת הכיסונים:

  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1בתבנית סיליקון מכינים כדורי נוטלה במשקל של כ-5 גרם לאחד. מכניסים לפריזר להקפאה של כשעה, עד שמתייצב.

2בקערת מיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות.

3מחממים את השמן לטיגון.

4מוציאים את הבצק מקירור ומשטחים במערוך לעלה דק בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מברישים במים את שפת העיגולים, מניחים במרכז כל אחד מהם כדור נוטלה קפוא ומקפלים לחצאי עיגולים. מהדקים היטב את שפת הפנזרוטי בעזרת האצבעות ולאחר מכן במזלג, כדי שלא ייפתחו בעת הטיגון.

5מטגנים בשמן עמוק כ-15 שניות – עד הזהבה קלה. מוציאים מהשמן, מניחים על נייר סופג לניקוז שמן עודף, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il